Právě vysíláme

James Bond by měl vyhledat odbornou pomoc. Proč?

11. prosince 2018 12:10
James Bond by měl vyhledat odbornou pomoc. Proč?

Vědecké studie dnes řeší všemožné i zdánlivě nemožné nesmysly. Tak proč si nevzít na paškál fiktivní postavu a nedat jí pár rad do života?

„Jmenuji se Bond. James Bond. Jo a taky jsem alkoholik.“ Tak nějak se by podle badatelů z Univerzity Otago na Novém Zélandu mohla představovat slavná nula nula sedmička. Zdejší akademici se totiž rozhodli spočítat, kolik toho agent Jejího Veličenstva vypije během jednoho filmu, a prsty jedné ruky jim málem nestačily.

Závěr? James Bond má s pitím problém. Vážný problém. Ne snad že by to někoho překvapilo, ale teď to máme i vědecky potvrzené. A k jakýmže číslům páni vědci došli? Za film do sebe agent 007 průměrně vyklopil čtyři a půl drinku. Zdá se vám to málo? Pak vězte, že nejvíc se odvázal ve snímku Quantum of Solace z roku 2008. Tehdy zvládl svoje nejmilejší Martini rovnou šestkrát a zadělal si tak na solidní 3,6 promile.

Avšak jak známo, film se nikdy nevyrovná knižní předloze, a tak špion v jednom z románů Iana Fleminga vyžahnul ještě jednou tolik. No, papír a James Bond zjevně opravdu snesou všechno.

Nabízí se otázka, jestli by někdo, kdo je permanentně v lihu, měl mít povolení zabíjet. A vůbec, neměli by ho vyhodit? Co by na to asi řekla Alžběta? A co sám agent, jak by se hájil? Možná nějak takhle? „Je to kampaň! Nikdy jsem nepil, nikdy. A nikdy ani pít nepřestanu. To ať si všichni zapamatují!“

Zdroj: Maxim.com, Mja.com.au

Články, které by tě mohly zajímat