Právě vysíláme

Jared Leto je jediný, kdo dokáže tu postavu zahrát, tvrdí režisér filmu Morbius

29. března 2022 13:22
Jared Leto je jediný, kdo dokáže tu postavu zahrát, tvrdí režisér filmu Morbius

Jedna z nejzajímavějších a nejkomplexnějších postav komiksového světa společnosti Marvel přichází díky společnosti Sony Pictures na filmová plátna. V českých kinech se objeví už ve středu 30. března 2022.

Držitel Oscara Jared Leto se v tomto filmu ztvárnil záhadného antihrdinu Michaela Morbia. Doktor Morbius trpí nebezpečným a vzácným onemocněním krve. Ve svém zoufalém odhodlání zachránit další, které postihl stejný osud, se pokusí realizovat velice riskantní plán. I když se zpočátku zdá, že bude mít obrovský úspěch, začnou se v něm probouzet temné myšlenky. Přemůže v Morbiově nitru nakonec dobro temnotu – nebo podlehne svým novým záhadným touhám?

Přitahují mě role, které mi umožňují podstoupit proměnu – fyzickou, ale i duševní, emocionální, jakoukoliv,“ říká Jared Leto, který je svými filmovými proměnami skutečně proslulý. Ať už jde o oscarový výkon v roli Rayona ve filmu Klub poslední naděje, nebo o roli Paola Gucciho ve filmu Klan Gucci, Leto do svých postav zcela vžije a ztělesní je na plátně způsobem, který může být dojemný, děsivý nebo záhadný, ale vždy je nezapomenutelný.

V novém filmu Morbius, natočeném podle komiksových příběhů antihrdiny společnosti Marvel, Leto všechny tyto charakteristiky spojuje v roli doktora Michaela Morbia, geniálního lékaře se vzácným a smrtelným onemocněním krve, který je odhodlán najít lék. Geniální Morbius nakonec najde způsob, jak nemoc vyléčit, a lék mu současně poskytne nepředstavitelnou sílu a moc, ovšem za strašlivou cenu: nekontrolovatelnou touhu po lidské krvi.

Doktora Michaela Morbia jsem měl možnost ztvárnit v jeho nejzranitelnějších chvílích, ale také v těch, kdy se cítí nejsilnější, i po situace, kdy je naopak nejzrůdnější,“ pokračuje Leto. „To je velice široký rozsah, takže to byla opravdu zábava. Nejenom, že tu máme akční film plný kaskadérských a bojových scén, ale i role samotná byla náročná. Kdykoliv bojuje s tím, co ho postihlo, ocitá se na rozcestí různých aspektů své osobnosti. Je to jako abstinenční proces, postihuje celé jeho tělo.

Jared Leto byl jediným hercem, který dokázal roli Morbia skutečně zahrát. Nebyla to volba – šlo o předurčení,“ říká Daniel Espinosa, který film režíroval.

Články, které by tě mohly zajímat