Právě vysíláme

Jokera hraje poprvé herec tmavé pleti. Jak se Nick Creegan na roli připravoval?

18. ledna 2022 12:10
Jokera hraje poprvé herec tmavé pleti. Jak se Nick Creegan na roli připravoval?

Kdo je nejlepší filmový Joker? Mnoho lidí se shoduje na to, že nejlíp slavného padoucha ztvárnil zesnulý Heath Ledger. Jak budou fanoušci reagovat na nového Jokera, kterého tentokrát ztvárnil afroamerický herec?

V nové řadě seriálu Batwoman se objevila postava známého Jokera. V příběhu se pak jedná o Marquise Jeta, nevlastního bratra hlavní hrdinky Ryan Wilder. Vůbec poprvé slavného záporáka ztvárnil herec tmavé pleti Nick Creegan. Ten se pak v jednom z rozhovorů rozpovídal o tom, jaké bylo převtělit se do této ikonické role.

„Je to šílené… Hodně jsem to v sobě musel zpracovávat. Přijetí nového Jokera, kdo není běloch, znamenalo spoustu reakcí, ale i podpory. Byla to fakt jízda,“ řekl herec s tím, že se v přípravě inspiroval od slavnějších kolegů Jareda Leta a Heatha Ledgera. U prvního zmiňovaného prý hledal inspiraci v módních outfitech a u Heatha pak práci s hlasem. Nezapomněl ani na Joaquina Phoenixe a jeho dokonalý šílený výraz v obličeji, který stejně jako Ledger dostal za svůj výkon Jokera Oscara.

 

Články, které by tě mohly zajímat