Právě vysíláme

Katastrofický seriál ČERNOBYL sklízí obrovský úspěch. V oblíbenosti překonal i HRU O TRŮNY!

24. května 2019 9:10
Katastrofický seriál ČERNOBYL sklízí obrovský úspěch. V oblíbenosti překonal i HRU O TRŮNY!

Vypadá to, že po Hře o trůny tu máme další seriálový hit! Na kanálu HBO se rozjela série nazvaná Černobyl, která pojednává o největší jaderné katastrofě a fanoušci jsou nadšeni!

„Tohle je umělecké dílo,“ chválí diváci seriál na sociálních sítí a napjatě čekají na další epizody. Pětidílná minisérie pojednává o jedné z nejhorších katastrof v dějinách lidstva způsobené člověkem. 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen na ukrajinském, běloruském a ruském území tehdejšího Sovětského svazu, ale také do oblastí Skandinávie a západní Evropy. Dodnes je obtížné přesně určit, kolik lidských životů bylo kvůli havárii zmařeno. S těžkými zdravotními problémy způsobenými výbuchem se totiž potýkali a stále potýkají i lidé, kteří od místa tragédie žijí stovky kilometrů daleko.

Na známém filmovém webu IMDb zaznamenal seriál obrovský úspěch. Od diváků si získal skóre až 9,5 bodu a je tak úspěšnější než Hra o trůny či seriál Breaking Bad.

Hlavními hvězdami minisérie jsou Stellan Skarsgård, jenž hraje sovětského místopředsedu vlády Borise Ščerbinu, kterého Kreml pověřil vedením vládní komise zjišťující okolnosti havárie a Emily Watson. Ta představuje jadernou fyzičku Ulanu Khomyukovou, která se celé havárii snaží přijít na kloub a odhalit její skrytá tajemství.

Pokud jste seriál ještě neviděli a teprve se na něj chystáte, podívejte se na trailer!

 

 

Zdroj: LadBible.com

Články, které by tě mohly zajímat