Právě vysíláme

Katy Perry a Orlando Bloom si poštvali fanoušky, nelíbí se jim jejich volební video

22. června 2021 11:10
Katy Perry a Orlando Bloom si poštvali fanoušky, nelíbí se jim jejich volební video

Katy Perry a její snoubenec Orlando Bloom kývli na nabídku zahrát si v reklamě nazvané Transmissions From The Future, ve kterém se zasazují o přijetí nového zákona o hlasovacích právech. Podle jejich fanoušků je však video příliš propagandistické a dvojici kritizují.

„Zachraňte demokracii, dokud můžete,“ hlásá nové video Katy Perry a Orlando Blooma, kteří se v něm ocitají v roce 2055, kdy je už demokratický režim mrtvý. Činí tak v odkazu na nadcházející jednání Senátu, který má 17. června hlasovat o přijetí nového zákona upravující volební právo. A dvojice právě varuje před tím, co by se mohlo stát, pokud by přijat nebyl.

„Jste naší jedinou nadějí. Amerika, kterou znáte, nebude v budoucnu existovat. Demokracie je mrtvá. Nemáme žádný hlas,“ říká Bloom. Na to Perry odpovídá: „Začalo to, když byli voliči po celé Americe utlačování. Volební právo pro Senát už nic neznamená. Ztratili jsme právo volit.“

Nový zákon For The People Act má rozšířit hlasovací práva občanů. Zároveň dává podmínku prezidentským a viceprezidentským kandidátům, aby podali daňové přiznání za posledních deset let.

Příznivci Blooma a Perry kritizují za to, že si zahráli v příliš propagandistickém videu. To natočil na Emmy nominovaný Jack Kasdan.

Články, které by tě mohly zajímat