Právě vysíláme

„Každej bude znát můj ksicht.“ Dealer drog Adam Mišík se ve filmu Banger touží stát „někým“

23. května 2022 9:10
„Každej bude znát můj ksicht.“ Dealer drog Adam Mišík se ve filmu Banger touží stát „někým“

„Rapový příběh jedné divoké noci kompletně natočený na iPhone,“ popisují tvůrci chystaný film Banger, který zamíří do kin už na podzim. Adam Mišík si v něm zahrál roli pašeráka drog, který se chce stát „někým“. Vybere si k tomu nejrychlejší možný způsob, bude ale správný? První trailer chystaného snímku Banger je venku.

Film Banger, který vznikl mimo jiné pod záštitou České televize, bude vyprávět příběh mladíka Alexe, frustrovaného kluka, který by rád ve světě něco znamenal. Nevybere si k tomu však nejlepší způsob. Celá coming-of-age story se odehraje během jedné adrenalinové noci plné kokainu a rapu. Jak už dříve tvůrci podotkli, snímek byl kompletně natočený na iPhone.

„Rap je hudba ulice, a chtěl jsem, aby náš film působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone proto nebyla snahou ušetřit, ale především kreativní. Bylo jasné, že to tak musíme udělat. Cílem bylo příběh filmu zachytit co nejvěrněji, nechtěl jsem, aby se kamera předváděla, jakkoliv na sebe upozorňovala, jako tomu je ve zvyku například v rapových videoklipech,“ popsal proces natáčení režisér Adam Sedlák.

V hlavní roli Alexe se představí Adam Mišík, který kvůli natáčení výrazně proměnil svou image i hudební styl. Diváci se mimo jiné mohou těšit na rappera Sergeie Barracudyho, jenž ztvární sám sebe, nebo na Marcela Bendiga či Annu Fialovou. Podle tvůrců probíhaly castingy šest měsíců, cílem bylo vybrat aktéry, kteří se svých rolí zhostí co nejautentičtěji.

Podívej se na první trailer k filmu Banger. Do českých kin vstoupí ve čtvrtek 22. září 2022.

Články, které by tě mohly zajímat