Právě vysíláme

Kevin Spacey se cítí v případech obvinění ze sexuálního násilí nevinný

15. ledna 2023 9:10
Kevin Spacey se cítí v případech obvinění ze sexuálního násilí nevinný

Americký herec Kevin Spacey dnes před soudem v Londýně prohlásil, že se cítí nevinen ohledně sedmi obvinění, která se týkají sexuálního napadení a obtěžování jednoho muže. Informoval o tom zpravodajský server BBC. Prokuratura těchto sedm bodů loni přidala k předchozím pěti obviněním z obtěžování tří mužů v letech 2004 až 2013, kdy Spacey šéfoval londýnskému divadlu Old Vic. Soud má začít v červnu.

Třiašedesátiletý Spacey před soudcem během krátkého slyšení vystoupil prostřednictvím videokonference a svou nevinu deklaroval u všech sedmi nových obvinění, která se podle prokuratury týkají činů z let 2001 až 2005. Celkem soud bude zkoumat 12 sexuálních přečinů proti čtyřem mužům.

Spaceyho kariéra se prudce zabrzdila v roce 2017, kdy ho zhruba 20 mužů obvinilo ze sexuálního obtěžování a napadení. Stalo se tak během kampaně MeToo zaměřené proti sexuálnímu obtěžování. Herec, který získal Oscara za role ve filmech Americká krása či Obvyklí podezřelí, kvůli skandálu přišel i o hlavní roli v seriálu Dům z karet. Soud v New Yorku loni zamítl žalobu podanou na Spaceyho rovněž kvůli údajnému obtěžování.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat