Právě vysíláme

Kolik vydělávají hollywoodské hvězdy? Z honorářů se vám zatočí hlava

15. listopadu 2021 14:10
Kolik vydělávají hollywoodské hvězdy? Z honorářů se vám zatočí hlava

Kolik za svoje poslední role dostali hollywoodští krasavci Daniel Craig, Robert Downey Jr., Dwayne Johnson nebo Leonardo DiCaprio? Šéfové filmových studií berou ještě víc.

Hollywoodský zpravodaj Variety odhalil celou řadu zajímavých částek, které herci inkasují.

Robert Downey Jr. inkasoval 10 milionů dolarů za pouhých 8 minut, jako Tony Stark/Iron Man ve filmu Spider–Man: Homecoming. Pokud Downey točí Marvelovku, kde je hlavním hrdinou, je výplata vždy více než dvojnásobná.

 

Krasavec Leonardo DiCaprio dodnes bere dvacetimilionové částky, ale občas je ochotný se uskromnit. Za film Tenkrát v Hollywoodu od Quentina Tarantina si řekl „jen“ o 10 milionů dolarů!

 

Vysoko se dokáže dostat také hrdina akčních filmů Vin Diesel. Americkému herci pomáhá také to, že je v sérii Rychle a zběsile nejen hvězdou, ale také producentem.  Vin si přišel za poslední Rychle a zběsile 8 se vším všudy na 20 milionů dolarů.

 

Na vývoj „svých“ filmů dohlíží také herec Dwayne „The Rock“ Johnson. Obsazení Johnsona je pro studia výhodné, a tak si může patřičně diktovat. Za chystaný akční thriller Red Notice získá skvělých 22 milionů dolarů. Když urostlému herci přidáte další milion, tak se zaváže, že z filmu na svých velice silných sociálních sítích udělá událost roku.

 

Nejvyšší částkou se může chlubit Daniel Craig. Po dokončení  dílu Spectre dramaticky tvrdil, že si radši podřízne zápěstí, než aby se k roli Jamese Bonda ještě někdy vrátil. Stačilo pár let odpočinku a především šek na krásných kulatých 25 milionů dolarů a Daniel se vrátil!

Šéfové filmových studií berou daleko víc

Leslie Moonves, předseda CBS Corporation (který má na svědomí hity jako NCIS, CSI, Teorie velkého třesku…) za posledních pět let průměrně vydělává 64 milionů dolarů ročně. Jeff Beweks, předseda Time Warneru, který má pod sebou studio Warner Bros, hudební vydavatelství Warner, stanice jako HBO a CNN. Za posledních pět let jeho průměrný plat činní 35,7 milionu dolarů ročně. Neuvěřitelné.

Články, které by tě mohly zajímat