Právě vysíláme

Konec legendy! Jak dopadla HRA O TRŮNY a jaké chyby se tvůrci v poslední epizodě dopustili?

20. května 2019 13:10
Konec legendy! Jak dopadla HRA O TRŮNY a jaké chyby se tvůrci v poslední epizodě dopustili?

Nejúspěšnější seriál 21. století je u konce! Fanoušci se dočkali finální epizody osmé série a konečně se ví, kdo usedl na onen pověstný železný trůn. My vám nyní přinášíme informace o tom, jak to dopadlo s těmi nejoblíbenějšími postavami seriálu. Pokud jste tedy ještě poslední díl neviděli, upozorňujeme vás, že článek obsahuje mnoho spoilerů!

Jedním z velkých zvratů, který v posledním díle nastal, je smrt oblíbené Daenerys. Ta mnoho fanoušků zklamala tím, když v páté epizodě nechala jednoho ze svých draků zničit celé Královo přístaviště přesto, že se jí město vzdalo.

Dračí královnu zabil Jon Snow. Její tělo pak odnesl drak pryč a nikdo neví, co se s ním stalo. Samotný Jon se posléze vydal k Severní hlídce a setkal se znovu se svým zlovlkem Duchem. I když zabil královnu a byl právoplatným dědicem železného trůnu, nemohl se stát vládcem, protože by ho armáda Daenerys zabila.

Vládcem zbylých šesti království se stal Bran Stark! Rovněž se rozhodlo, že král se bude volit a železný trůn se tak už nadále nebude dědit. Rádcem nového panovníka se stal Tyrion a Ser Davos.

Sansa Stark osvobodila sever od sedmi království a stala jeho vládkyní. Arya Stark pak odjela ze severu do neznámé země a nikdo neví, jaké jsou její další plány.

Osmá série sklidila u fanoušků velmi kontroverzní reakce. Poslední řada podle některých diváků vůbec nedává smysl a žádají její přetočení. Petice za předělání závěru seriálu už nasbírala milion podpisů. Fanoušky taky příliš nepotěšil kelímek od společnosti Starbucks, který se omylem objevil ve čtvrtém dílu. Chybu tvůrci navíc zopakovali znovu a v závěrečné epizodě se tentokrát do záběru dostala plastová láhev s vodou.

 

 

 

Zdroj: Hollywood Reporter

  Více zajímavostí o seriálu Hra o trůny zjistíte ZDE!

Články, které by tě mohly zajímat