Právě vysíláme

Konec soudní bitvy: Johnny Depp vyhrál, Amber Heard musí zaplatit milionové odškodné

1. června 2022 21:41
Konec soudní bitvy: Johnny Depp vyhrál, Amber Heard musí zaplatit milionové odškodné

Je rozhodnuto. Verdikt, na který celý svět čekal týdny a Johnny Depp šest let, byl vyřčen. Hollywoodský fešák vyhrál!

Porota shledala Amber Heard odpovědnou za pomluvu a v jednom bodě protiobžaloby shledala vinného i DeppaDepp žaloval svou bývalou manželku za pomluvu kvůli článku z roku 2018, který napsala pro The Washington Post a v němž se označila za „veřejnou osobnost reprezentující domácí násilí“. Ačkoli Depp nebyl v článku jmenován, tvrdí, že ho to stálo lukrativní herecké role. Po vydání článku přišel o roli Jacka Sparrowa v Pirátech z Karibiku a Hollywood na něj zanevřel.

Heard podala proti svému bývalému manželovi protiobžalobu za pomluvu. Týkat se měla prohlášení Deppova právního zástupce, ve kterých reagoval na její tvrzení o zneužívání.

Po zvážení důkazů se porota usnesla, že oba bývalí manželé se navzájem pomlouvali. Podle soudního verdiktu měl Depp prostřednictvím svého právníka Adama Waldmana pomlouvat Heard v jednom ze tří bodů její protižaloby.

Sedmičlenná porota jednala několik dní. Deppovi nakonec přiznala 10 milionů dolarů jako náhradu škody a 5 milionů dolarů jako represivní náhradu škody. Heard přiznala odškodnění 2 miliony dolarů a represivní náhradu škody žádnou.
Depp původně požadoval odškodné 50 milionů dolarů a Heard dokonce dvojnásobek.
Heard byla u soudu přítomna a při čtení rozsudku sklopila oči. Depp u soudu nebyl, omluvil se z pracovních důvodů. Momentálně se nachází v Londýně, kde odehrál dva koncerty.
Po rozsudku vydal na svém instagramu prohlášení, ve kterém děkuje soudu za to, že mu svým verdiktem alespoň částečně vrátil šest let života, které strávil bojem proti pomluvám bývalé ženy. Napsal, že po celou dobu soudního sporu si nepřál nic jiného, než odhalit pravdu. Dlužil to nejen věrným fanouškům, ale hlavně svým dětem.

Články, které by tě mohly zajímat