Právě vysíláme

Legendární román STO ROKŮ SAMOTY poprvé dorazí na filmová plátna! Kde bude k vidění?

12. března 2019 16:10
Legendární román STO ROKŮ SAMOTY poprvé dorazí na filmová plátna! Kde bude k vidění?

Fanoušci filmu a dobrých knih, máme pro vás senzační zprávu: román Sto roků samoty konečně dorazí na filmová plátna! Kdo na něj získal vysílací práva? Bude se jednat o celovečerní film, nebo o seriál? Vše prozradíme níže!

Ikonický příběh

Sto roků samoty je nejznámějším dílem od kolumbijského spisovatele Gabriela Garcii Marqueze. Román o fiktivní vesnici Macondo je dodnes považován za jedno z nejlepších literárních děl dvacátého století.

Filmaři se dlouho pokouší získat souhlas Garcii Marqueze a jeho rodiny k tomu, aby z unikátního příběhu mohli natočit film. Garcia Marquez až do své smrti v roce 2014 odolal – jeho rodina následně také.

Poprvé na filmových plátnech

Nyní se ale situace změnila. Práva na vysílání tohoto unikátního příběhu totiž získala společnost Netflix. Známý server v brzké budoucnosti chystá několikadílný seriál, který se bude inspirovat příběhem knihy Sto roků samotyNetflix tuto novinku oznámil na svém twitterovém profilu.

Téměř 52 let poté, co se příběh Sto roků samoty poprvé dočkal vydání, se nyní můžeme těšit na nový seriál o známé vesnici Macondo. Bude to jízda, jakou jsme dosud nezažili!

Zdroj: CNN.com, Twitter, Instagram

Seriály, ze kterých se staly filmy

Články, které by tě mohly zajímat