Právě vysíláme

Legendární skákací pružina se dočká vlastního filmu

29. prosince 2020 13:10
Legendární skákací pružina se dočká vlastního filmu

Bláznivá pružina, která byla v 60. letech v Americe velkým hitem, se dočká vlastního filmu. Životopisné drama Slinky se bude točit kolem jejího vzniku.

Kdo by neznal barevnou skákací pružinu. Děti sledovaly její kreace na schodech už v 60. letech, kdy ji stvořil Richard James, mezi oblíbené hračky se však řadí i v dnešní době.

Chystaný film Slinky, který bude režírovat Tamra Davis, se podívá na historii pružiny. Příběh se bude točit kolem zmíněného Richarda Jamese a jeho manželky Betty James, kterou jednoho dne opustil a nechal ji samotnou s šesti dětmi na krku. Betty v době, kdy to ženy v byznysu neměly jednoduché, dokázala vytáhnout bankrotující firmu svého bývalého z úplného dna právě díky pružině.

„Nemůžu se dočkat, až lidem odvyprávíme příběh Betty James. Je tak inspirativní, plný vzestupů a pádů. Neměla jsem ponětí o tom, jaký příběh za touhle hračkou stojí,“ uvedla režisérka Davis. Scénář k filmu napsali Chris Sivertson, Ann Carli a Cristina Curbelo. Natáčet by se mělo začít v nejbližších měsících, vše však bude záviset také na situaci kolem pandemie koronaviru.

Zdroj: Fandíme filmu, Variety, ShutterStock