Právě vysíláme

Leť, brácho, jsi konečně volný. Matt LeBlanc a Courteney Cox zavzpomínali na Matthewa Perryho

15. listopadu 2023 11:03
Leť, brácho, jsi konečně volný. Matt LeBlanc a Courteney Cox zavzpomínali na Matthewa Perryho

Na konci října zemřel Matthew Perry, kterého veřejnost znala především jako Chandlera Binga z Přátel. V nich si zahrál po boku Jennifer Aniston, Lisy Kudrow, Davida Schwimmera, Matta LeBlanca a Courteney Cox. Poslední dva zmínění po dvou týdnech poprvé prolomili mlčení a na Perryho zavzpomínali. „Hádám, že těch dvacet babek, co mi dlužíš, si už necháš,“ dojal LeBlanc.

Společné prohlášení vydali Přátelé už den po smrti Perryho, samostatně se však až dosud k úmrtí svého letitého kamaráda nevyjádřili. Stejně jako pro veřejnost byl odchod herce i pro ně šokem, který nejdříve museli vstřebat.

S odstupem dvou týdnů se ozvali Courteney Cox a Matt LeBlanc, kteří se s fanoušky Přátel podělili o část svých vzpomínek na herce. Cox, která si v seriálu zahrála Perryho manželku, uvedla, že je vděčná za každý moment, který s ním mohla strávit, a že jí velmi chybí.

„Když pracujete s někým tak intenzivně, jako jsem já pracovala s Matthewem, napadne vás spousta momentů, které byste si přáli sdílet s ostatními. Tak tady je alespoň jedna vzpomínka. To, co se stalo mezi Chandlerem a Monicou v Londýně, měl být původně jenom úlet. Reakce publika, které bylo na místě, ale způsobila, že se z toho stal začátek jejich vztahu. Předtím, než jsme tuhle scénu začali natáčet, mi Matthew pošeptal do ucha něco vtipného. Takovéto věci dělal často. Byl zábavný a opravdu milý,“ napsala Cox.

Dojemná je také zpráva Matta LeBlanca, který v Přátelích ztvárnil Joeyho, Chandlerova nejlepšího kamaráda. „S těžkým srdcem ti říkám sbohem. Časy, které jsme spolu strávili, patří upřímně k mým nejoblíbenějším,“ přiznal herec. „Bylo mi ctí s tebou sdílet pódium a nazývat tě svým kamarádem. Vždycky se budu usmívat, když si na tebe vzpomenu. Myslím na tebe a nikdy na tebe nezapomenu. Nikdy,“ dojal LeBlanc.

Dopis svému kamarádovi uzavřel slovy: „Roztáhni svá křídla a leť, brácho, jsi konečně volný. Posílám ti spoustu lásky. Hádám, že těch dvacet babek, co mi dlužíš, si už necháš.“

Matthew Perry zemřel 28. října poté, co ve své vířivce zřejmě dostal srdeční záchvat a utopil se. Z výpovědí jeho blízkých je zřejmé, že se herec v posledním týdnu svého života necítil stoprocentně fit. Pociťoval údajně velkou únavu, kvůli které měl v osudný den dříve ukončit trénink v pickleballu, na který ráno vyrazil.

Články, které by tě mohly zajímat