Právě vysíláme

Marek Lambora natáčí nový seriál, zásadně kvůli němu změnil vzhled

1. října 2021 9:10
Marek Lambora natáčí nový seriál, zásadně kvůli němu změnil vzhled

Z úspěšného podnikatele knězem. Marek Lambora ukončil natáčení seriálu Slunečná a rovnou se pustil do osmidílné minisérie Půlnoční zpověď, ve které si zahraje naprosto odlišný typ postavy. Když mu o roli řekli, bral to jako vtip. Nabídka však byla seriózní, a tak ho nově diváci uvidí s kolárkem.

Marek Lambora si v Půlnoční zpovědi zahraje bratra hlavní hrdinky psycholožky Stely, v jejíž roli se objeví Markéta Plánková. Mezi její klientky budou patřit například Renáta Hrušková alias Sabina Laurinová nebo Marianna Krausová, kterou si zahraje Denisa Nesvačilová. Ta bude na pravidelných sezeních řešit především své manželství s podnikatelem Šimonem Krausem v podání Igora Orozoviče. „Je to mazaná manipulátorka, která jen dělá problémy,“ přiblížila svou postavu herečka.

Podnikatele Janka Linharta alias Marka Lamboru čeká role kněze Alberta Macha, kvůli které zásadně změnil svou image. „V okamžiku, kdy jsem dostal nabídku na roli kněze, jsem to bral jako dobrý vtip. Ale když mi autorky projektu vysvětlily svou představu a já si pak přečetl scénář, hned jsem na roli kývl. Je to pro mě velmi netradiční postava, která má své velmi zajímavé, temné stránce,“ popsal herec.

 

Minisérie Půlnoční zpověď vznikla podle scénáře Kateřiny a Jitky Bártů, která se zároveň ujala režie celého projektu. Co se obsazení postav týče, měla dvojice od začátku jasno, koho by v rolích ráda viděla. „S Markétou Plánkovou se známe skoro dvacet let už z dob Rodinných pout. Přišlo nám, že právě ona krásně dozrála do postavy zajímavé ženy s tajemstvím, a tak pro nás byla její volba na Stelu jasná,“ prozradila Kateřina.

V seriálu si zahrají také Marek Taclík, Lukáš Příkazský, Chantal Poullain, Jiří Dvořák, Dana Morávková, Filip Tomsa, Saša Rašilov, Josef Carda, Simona Babčáková a další. Hudbu k němu složil Petr Malásek.

Články, které by tě mohly zajímat