Právě vysíláme

Movie News: Film Chlast by se mohl dočkat amerického remaku

28. dubna 2021 15:51
Movie News: Film Chlast by se mohl dočkat amerického remaku

Dánský snímek Chlast, který získal na letošních Oscarech ocenění za nejlepší cizojazyčný film, bude mít americký remake. Připravovat ho bude společnost spoluvlastněná Leonardem DiCapriem a pokud vše půjde dobře, herec si v něm střihne hlavní roli. Novinku si pro své příznivce připravil také jeho kolega Gerard Butler, jehož katastrofický snímek Greenland: Poslední úkryt právě vychází na Blu-ray a DVD.

V noci z neděle na pondělí byl dánský snímek Chlast oceněn Oscarem za Nejlepší cizojazyčný film roku. Jen krátce po udělení sošky bylo oznámeno, že se chystá americký remake.

Příprava odprodeje práv trvala delší dobu, vše pak vyvrcholilo aukcí. V té zvítězily hned tři společnosti, přičemž jednu z nich spoluvlastní Leonardo DiCaprio. Aktuálně se hledá scénárista projektu a pokud vše půjde dobře, tak si v něm zahraje hlavní roli.

Oznámení remaku vzbudilo docela slušný poprask. Ozývala se kritika tradiční americké potřeby přetáčet úspěšné mezinárodní filmy, místo toho, aby se místním divákům pořádně nabídl ceněný originál. Sám režisér původního filmu Thomas Vinterberg ale říká, že je to vlastně způsob, jak z jeho díla může vyrůst něco nového. Thomas bude každopádně pod remakem podepsán jako výkonný producent, ale nad snímkem nebude mít žádnou kreativní kontrolu. Mimochodem na dotaz, zda by se hlavní role neujal Mads Mikkelsen, stejně jako v dánském originálu, odpověděl, že by Mads takovou nabídku nejspíš nepřijal. Důvodem je prý nová interpretace jeho role, která by se stejným hercem šla jen obtížně.

Greenland: Poslední úkryt

Katastrofický snímek s názvem Greenland: Poslední úkryt vypráví příběh Johna a jeho manželky Allison, kteří se společně s malým synem vydají na nebezpečnou cestu. Jejím cílem je najít nový bezpečný domov, který by je ochránil před obrovskou kometou blížící se k Zemi. A tím je bunkr v Grónsku.

Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě ničí úlomky zbloudilé komety, jsou hlavní hrdinové vystaveni všudypřítomnému běsnění a hysterii.

Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu Kladivo Boží. Právě v něm je podobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Snímek Greenland: Poslední úkryt v hlavní roli s Gerardem Butlerem právě vychází na Blu-ray a DVD.

Články, které by tě mohly zajímat