Právě vysíláme

Mysleli si, že je muž bezdomovec, vyklubala se z něj herecká legenda

19. září 2021 8:16
Mysleli si, že je muž bezdomovec, vyklubala se z něj herecká legenda

Starší muž, který seděl na zemi a mumlal si cosi pro sebe, šokoval kolemjdoucí na londýnské ulici.

Několik kolemjdoucích zastavilo a zeptalo se muže, který vypadal jako bezdomovec, zda je v pořádku a nepotřebuje pomoct. Mezi nimi byla i prodavačka Abida Sheikh. Poté, co zjistila, na koho narazila, byla v šoku.

Oním “bezdomovcem” byla britská herecká legenda Sir Ian McKellen. Herec byl naprosto v pořádku, na chodník se usadil a opakoval si scénář.

„Ve Windsoru je mnoho bezdomovců, kteří sedí před zavřenými obchody, a myslela jsem si, že ten starý muž je jedním z nich. Šla jsem se ho zeptat, zda nechce kávu a sendvič, ale když jsem se přiblížila, poznala jsem v něm Iana McKellena,“ uvedla Sheikh pro britský deník Daily Mail nečekané setkání se slavným hercem.

I přesto se McKellena zeptala, zda je v pořádku a proč sedí na zemi. „Odpověděl, že je v pohodě, že se učí scénář. Skutečně ho měl v ruce, ale byla jsem v šoku, že hvězda jeho kalibru jen tak sedí na zemi. Kolem je spousta klidných kaváren, kde si mohl sednout,“ dodala.

Sir Ian McKellen je ve svých osmdesáti dvou letech stále aktivním hercem. Ke kuriózní situaci došlo jen pár minut od místa, kde sídlí divadlo Theatre Royal, ve kterém herec působí. Nejslavnější jsou jeho shakespearovské role, aktuálně je to Hamlet.

Podle Daily se Sir Ian McKellen do situace, kdy jej považovali za bezdomovce nedostal poprvé. V roce 2010 dostal kolemjdoucí australský dolar, když byl mimo melbournské divadlo a dal si pauzu od zkoušení hry Čekání na Godota v trampském kostýmu. Minci si nechal jako „šťastný talisman“.

Články, které by tě mohly zajímat