Právě vysíláme

Na filmových MTV Awards sbírali ceny Tom Holland se Zendayou. Film Spider-Man získal dvě trofeje

6. června 2022 13:10
Na filmových MTV Awards sbírali ceny Tom Holland se Zendayou. Film Spider-Man získal dvě trofeje

Vítězem hlavní kategorie letošních filmových a televizních cen stanice MTV se stal snímek Spider-Man: Bez domova, cenu získal i představitel hlavní role Tom Holland. Mezi seriály zvítězila Euforie, která vynesla ocenění i herečce Zendaye. Čestné ocenění za celoživotní dílo převzala herečka a zpěvačka Jennifer Lopez.

Další z filmových adaptací příběhů superhrdiny Spider-Mana v režii Jona Wattse byla nominovaná v sedmi kategoriích, nakonec ale získala dvě trofeje. Seriál Euforie uspěl i v netradičních kategoriích jako je nejlepší souboj či nejlepší milostná zápletka.

Ocenění pro nejlepší hrdinku si odnesla Scarlett Johansson za svou roli v akčním sci-fi snímku Black Widow, nejlepším zloduchem se stal Daniel Radcliffe, který ztvárnil záporného hrdinu v dobrodružném filmu Ztracené město.

Filmové ceny MTV zpravidla putují divácky oblíbeným televizním produkcím a kasovním trhákům a jsou považovány za jakýsi populární protipól serióznějších cen jako jsou Oscaři nebo Zlaté glóby. Vítězové, o nichž rozhoduje výhradně hlasování fanoušků, dostávají trofeje v podobě kelímku s popcornem.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat