Právě vysíláme

Na seriálu o Harrym Potterovi se bude podílet J. K. Rowling. Kdy ho uvidíme na obrazovkách?

28. února 2024 10:10
Na seriálu o Harrym Potterovi se bude podílet J. K. Rowling. Kdy ho uvidíme na obrazovkách?

Je to oficiální. Seriál o Harrym Potterovi opravdu vznikne. Na obrazovkách televize HBO Max by se měl objevit už v roce 2026 a každá ze sérií by se měla věnovat jedné knize o mladém kouzelníkovi. A co je pro fanoušky pozitivní, podílet se na něm bude J. K. Rowling.

Je to potvrzeno. Harry Potter se dočká svého seriálu. Očekává se, že bude mít sedm sérií, přičemž každá by se měla věnovat jedné z knih od J. K. Rowling. Ostatně spisovatelka by se na vzniku seriálu měla podílet jako konzultantka. Na televizní obrazovky by měl nový Harry Potter vtrhnout v roce 2026, vysílat ho bude HBO Max.

„Jsme z toho nadšení. Několikrát jsme se kvůli seriálu sešli s J. K. Rowling a nemůžeme se dočkat toho, co nás čeká. Těšíme se, až fanouškům po celém světě přineseme nové příběhy,“ uvedl David Zaslav, ředitel společnosti Warner Bros, která bude seriál produkovat.

Pracovat by na něm měla Francesca Gardiner, která na sebe upozornila jako spoluproducentka seriálu Boj o moc. Pracovala také na Muži z Vysokého zámku, Jeho temných esencích nebo Na mušce.

Kdo v připravovaném seriálu ztvární hlavní postavy, zatím není jasné. Podle všeho se však nepočítá s nikým z původního filmového obsazení.

Články, které by tě mohly zajímat