Právě vysíláme

Natáčení nahých scén se bude v Hollywoodu řídit novými pravidly!

4. února 2020 15:10
Natáčení nahých scén se bude v Hollywoodu řídit novými pravidly!

V Hollywoodu se proti sexuálnímu obtěžování bojuje čím dál tvrdším způsobem. Pokračuje tak trend, který má vymýtit jakékoliv sexuální útoky z filmového prostředí.

Organizace SAG-AFTRA, která má představovat cosi jako herecké odbory, odhalila pokyny pro takzvané „koordinátory intimity“. Ti mají dohlížet na natáčení choulostivých scén. Koordinátoři by měli představovat ochránce hereckých práv a měli by dohlížet na to, aby při natáčení nebylo jednáno proti přesvědčení herců.

V pokynech stojí například to, že koordinátor intimity by si měl vždy sednout s výkonným producentem, scénáristou a režisérem a měli by si vyjasnit podrobnosti ohledně natáčení choulostivých scén.

Ve zveřejněných pokynech také stojí, jak s herci komunikovat. Někteří lidé se totiž stále obávají, aby koordinátoři nemluvili také do tvůrčího procesu, z čehož by asi nikdo neměl radost… Pocity herců při natáčení sexuálních scén se začaly více řešit po vzniku hnutí #MeToo a nástup koordinátorů intimity asi lze brát jako jeden z pomyslných vrcholů tohoto řešení.

 

Zdroj: Variety

Články, které by tě mohly zajímat