Právě vysíláme

Negativní test nebo očkování na koronavir: TicketMaster plánuje kontrolovat zdravotní stav účastníků na akcích

12. listopadu 2020 9:10
Negativní test nebo očkování na koronavir: TicketMaster plánuje kontrolovat zdravotní stav účastníků na akcích

Společnost TicketMaster již pracuje na plánu, který by účastníkům umožnil ukázat důkaz, že jsou očkovaní proti koronaviru, pokud chtějí vyrazit na společenskou akci za zábavou.

Jak jsme blíže k vakcíně proti koronaviru, mnoho lidí se těší na to, že život bude pokračovat jako obvykle. To znamená hudební festivaly, sportovní zápasy s plnými stadiony, domácí večírky, klubové noci a zbytek. Pokud se však chystáte zúčastnit koncertu, možná budete muset prokázat, že jste očkovaní.

Podle dostupných informací k ověření stavu očkování fanoušků nebo k tomu, zda v průběhu 24 až 72 hodin před akcí měli negativní test na koronavir se budou využívat chytré telefony.

 

Podle prezidenta společnosti TicketMaster Marka Yovicha, zatímco se jejich plán stále ještě vyvíjí, doufá, že by to urychlilo proces návratu fanoušků k živým hudebním událostem. „Již vidíme, jak se mnoho poskytovatelů zdravotní péče třetích stran připravuje na prověření – ať už jde o očkování, provedení testu nebo jiné metody kontroly a schválení, které by pak mohly být propojeny prostřednictvím digitálního lístku, každý účastník akce je ověřen,“ uvedl.

V podstatě by fanouškům, kteří by měli pozitivní test nebo neabsolvovali test k ověření svého stavu, nebyl udělen přístup k akci. TicketMaster potvrdil, že nebudou mít přístup k lékařským záznamům fanoušků.

Zdroj: Billboard

Články, které by tě mohly zajímat