Právě vysíláme

Nejhvězdnější host: Na festival do Karlových Varů přijede Johnny Depp

10. srpna 2021 11:40
Nejhvězdnější host: Na festival do Karlových Varů přijede Johnny Depp

 Hosty letošního karlovarského festivalu budou držitelé Oscarů a mnoha dalších cen americký herec Johnny Depp a britský herec Michael Caine!

Na tiskové konferenci to dnes řekl prezident festivalu Jiří Bartoška. Slavné osobnosti světové kinematografie se přidají k už dříve oznámenému hostu, herci a režisérovi Ethanu Hawkeovi. Z českých tvůrců festival ocení režiséra Jana Svěráka.

Dalším hostem bude výtvarník Petr Sís, festival uvede film, který o něm natočil jeho bratr David Sís. Festival se po loňské pauze způsobené pandemií nemoci covid-19 uskuteční od 20. do 28. srpna.

Pořadatelé také dnes představili opatření proti šíření koronaviru, která budou festival provázet. Každý účastník dostane po předložení dokladu o očkování či negativním testu pásku na ruku, která mu umožní pohyb po festivalových akcích a místech. Neznamená to však, že už by nemusel podstupovat další kontroly. Bude třeba těm, kdo se prokážou negativním testem, sloužit jen po dobu platnosti testu. Na místě se bude možné nechat testovat i očkovat, uvedl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Michael Caine

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat