Právě vysíláme

Největší chyby, které se po kelímku s kafem vyskytly na place HER O TRŮNY

13. května 2019 11:10
Největší chyby, které se po kelímku s kafem vyskytly na place HER O TRŮNY

Zapomenutý kelímek s kávou na place natáčení ságy Hry o trůny vyvolal možná největší poprask, zdaleka ale nebyl první chybičkou, která se sem vloudila. Ačkoli kelímek HBO po vlně pobavení vyretušovala, k těmto chybám už se asi vracet nebude.

Mrkněte na krátké video z deváté epizody šesté série nazvané Bitva bastardů. Zdá se nám to, nebo ne, ale že ten meč vypadá jako gumový?

 

Pátá série, desátá epizoda s názvem Matčino milosrdenství. Chudák padlý Stannis Baratheon už si trůn dále nárokovat nebude. Co mu to ale čouhá z pod nohy? Je to vážně kabel?

 

Druhá série, osmá epizoda. Cersei a Tyrion jsou ještě v pohodlí svého hradu a při večeři při svíčkách vedou sourozeneckou debatu. A při ní se objevuje (a mizí) kouzelný ubrousek. Počkejte si na 17. sekundu.

 

Šestá série začíná oživnutím jedné z hlavních postav, Jona Snowa. Jak je vidět na dvou různých záběrech ze stejné epizody, Jonovi se jedna z jizev, které mu zanechaly smrtelné rány, hojí o dost rychleji než ta druhá.

 

Nejvíce ale pobavila fanoušky nedávná kauza se zapomenutým kelímkem s kafem v jedné z posledních epizod aktuální série. Když screenshot ze záběru uveřejnil jeden pozorný fanoušek na svém Twitteru, způsobil tím hotové pozdvižení.

Fanoušci začali horečně spekulovat o tom, zda se jedná o chybu, nebo o geniální product placement. „Decentní promo. Perfektní marketingová strategie. Dobře jste to vymysleli, Starbucks!“ napsal jeden z nich.

Kauza se rozrostla do takových proporcí, že HBO už nemohla dále mlčet a musela se ke snímku vyjádřit. Na twitterovém účtu Her o trůny vypublikovala tento vtipný tweet. Píše se v něm: „Zprávy ze Zimohradu. To latte, které se objevilo v epizodě, byla chyba. Daenerys si objednala bylinkový čaj.“

Později se do diskuze zapojil i umělecký režisér seriálu Hauke Richter, který vyjádřil přesvědčení, že celé věci se věnuje nepřiměřeně hodně pozornosti. „Věci se na place prostě zapomenou. To se stává. Je to celé nafouknuté, protože se to ve Trůnech ještě nestalo,“ uvedl pro server Variety.

Vedoucí produkce Bernadette Caulfield ovšem zvolila mnohem omluvnější tón. „Nemůžu tomu uvěřit. Naši rekvizitáři pracují na tisíc procent… Tohle… Je to skutečné? Opravdu se to stalo? No, hádám, že ano. Je nám to vážně líto!“

Zdroj: www.news.com.au, youtube.com, twitter.com

Články, které by tě mohly zajímat