Právě vysíláme

NETFLIX si pronajal kino, kde bude vysílat svoje filmy!

27. listopadu 2019 13:10
NETFLIX si pronajal kino, kde bude vysílat svoje filmy!

Filmový server Netflix se dopustil k velmi nevídanému kroku. Internetový gigant si pronajal známé kino Paris Theatre v New Yorku na dobu deseti let, aby tam mohl promítat svoje filmy na velkoplošné obrazovce.

Z hrozby se stal spasitel

Netflix již delší dobu čelí ostré kritice, že kazí filmový průmysl a že kvůli němu vymírá tradice chození do kina na filmy. Internetový gigant svoje odpůrce dlouho ignoroval a jel si po svém, ale nyní se zdá, že došlo ke změně taktiky. Netflix si totiž pronajal newyorské kino Paris Theatre na dobu deseti let a chce tam promítat svoje filmy na velkoplošné obrazovce.

Paris Theatre patří k nejstarším kinům v New Yorku. V roce 1948 ho slavnostně otevřela německá herečka Marlene Dietrich a je to vůbec poslední newyorské kino s pouze jedním kinosálem. Historické budově ale hrozilo letos zánik – kino bylo od srpna zavřené a vůbec se nevědělo, co ho v budoucnu čeká. Nyní je odpověď naštěstí jasná.

První film, který se v tradičním kině promítal, byl snímek Marriage Story s Adamem Driverem a Scarlett Johansson v hlavních rolích.

Kino Paris theatre v New Yorku

Kino Paris Theatre patří k nejstarším kinům v New Yorku

Zdroj: Deadline, BBC, Shutterstock, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat