Právě vysíláme

Nový film o Spider-Manovi vydělal miliardu dolarů, jako vůbec první snímek za pandemie

27. prosince 2021 14:10
Nový film o Spider-Manovi vydělal miliardu dolarů, jako vůbec první snímek za pandemie

Po 12 dnech na stříbrném plátně nejnovější film o pavoučím muži Spider-Man: Bez domova utržil více než miliardu dolarů. Tuto hranici překonal jako první snímek od začátku pandemie covidu-19, která na mnoho měsíců znemožnila filmové projekce ve světě.

V severní Americe film vydělal 467,3 milionů dolarů (10,3 miliardy korun), v ostatních zemích celkem 587,1 milionů dolarů (13 miliard korun). Údaje zveřejnila společnost Exhibitor Relations.

Nový snímek uzavírá trilogii o populárním superhrdinovi natočenou na motivy komiksů z vydavatelství Marvel Comics. Spiderman v podání Toma Hollanda v něm bojuje s padouchy z paralelních světů. Film režiséra Jona Wattse kladně přijala i filmová kritika.

Spider-Man: Bez domova se zatím neobjevil v kinech v Číně, která je největším filmových trhem na světě, poznamenává BBC.

Podle serveru Variety překonal příběh o Spider-Manovi hranici miliardy dolarů za dvanáct dní, což se podařilo pouze dvěma jiným filmům o superhrdinech. Oba díly série Avengers, Infinity War (2018) a Endgame (2019), dosáhly tohoto výsledku po jedenácti, respektive pěti dnech. Zatím poslední film, který překonal miliardovou hranici, byl v roce 2019 Star Wars: Vzestup Skywalkera.

Než novinka o pavoučím muži přišla do kin, byla nejúspěšnějším filmem roku 2021 Bondovka Není čas zemřít, která zatím vydělala 774 milionů dolarů.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat