Právě vysíláme

Oblíbený film Notting Hill kritizují kvůli rasové nevyváženosti. Jeden z herců snímek obhajuje

3. března 2023 11:30
Oblíbený film Notting Hill kritizují kvůli rasové nevyváženosti. Jeden z herců snímek obhajuje

Pokud máte rádi romantické komedie a zbožňujete herečku Julii Roberts, jistě máte rádi i film Notting Hill. Ovšem pozor, i tento oblíbený snímek je ve znamení kritiky kvůli nedostatečné diverzitě.

Ačkoliv je film oblíbený už od roku 1999, až nyní se objevují kritiky toho, že snímek nezobrazuje dostatečnou rasovou vyváženost a neukazuje kulturní rozdíly, které v panují v Londýně. Na toto téma se ovšem nyní vyjádřil herec Hugh Bonneille, kterého si ve filmu můžete pamatovat jako kamaráda Willa. Toho ztvárnil slavný Hugh Grant.

Herec Bonneille tvrdí, že scéna, která ukazuje rasovou diverzitu v Londýně, se ve filmu skutečně objevila. U testovacích diváků ovšem nebyla úspěšná a z finální verze byla tedy vystřižena. „Celá scéna měla tři minuty a byla věnována jen multikulturalitě Notting Hillu. Ale testovací publikum řeklo: Kde je naše hvězda? Kde je Julia Roberts? Toto nás nezajímá. A tak producenti sekvenci vystřihli,“ řekl herec v rozhovoru pro deník Independent.

Bonneille tvrdí, že mladí diváci by v dnešní době měli mít více nadhledu a nekritizovat snímek, který starší generace zbožňuje už několik let. Dle herce by měly být všechny umělecké formy akceptovány a měly by mít „možnost dýchat“. Film Notting Hill je ostatně dodnes reprízován na televizních obrazovkách a při svém vydání vydělal v kinech přes 360 milionů dolarů.

 Hugh Bonneville se svou manželkou

 

Články, které by tě mohly zajímat