Právě vysíláme

PIRÁTI Z KARIBIKU

19. dubna 2011 16:51
PIRÁTI Z KARIBIKU

Na vlnách podivna

 

Film Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna bude uveden ve čtvrtek 19. května 2011 s českým dabingem nebo v původním znění s titulky. Ve 3D verzi pouze s dabingem.

KAPITÁN JACK SPARROW

(Johnny Depp – v českém znění Saša Rašilov)

Legendární pirát sedmi moří kapitán Jack Sparrow je nenapravitelným podvodníkem, vyhlášeným po celém Karibiku. Jakožto kapitán pochybné morálky a střízlivosti a mistr sebechvály a sobectví musí neustále marně bojovat se svými sklony ke konání dobra. Jack se během svých předchozích dobrodružství utkal s prokletým kapitánem Hectorem Barbossou, obávaným Davy Jonesem a zlým lordem Cutlerem Beckettem. Nyní je nucen čelit věhlasnému pirátovi Černovousovi. A co je možná ještě děsivější, také krásné Angelice, dámě s minulostí skoro tak pestrou jako je ta Sparrowova.

ANGELICA

(Penélope Cruz – v českém znění Dana Černá)

Žena, která říká lži, jež jsou pravdou a pravdu, která lže. Angelica může, ale také nemusí být dcerou samotného obávaného Černovouse. Je dokonale zběhlá v umění převleků a podvádět druhé se naučila od toho nejvyhlášenějšího učitele, jistého kapitána Jacka Sparrowa. Angelica, zdatná kapitánka, která se dokáže v šermu, boji i rabování poměřit s těmi nejdivočejšími piráty, je posedlá jediným cílem: zachránit nesmrtelnou duši kapitána Černovouse před jistým zatracením i tehdy, pokud to znamená, že se bude muset ve lhaní a podvádění vyrovnat kapitánu Jackovi.

HECTOR BARBOSSA

(Geoffrey Rush – v českém znění Pavel Rimský)

Hector Barbossa, zákeřný pirát, který vstal z mrtvých, dokáže přežít naprosto cokoliv. Poté, co přišel o nohu – a Černou perlu – Barbossa vyměnil černou a stříbrnou uniformu za honosný modrozlatý stejnokroj královského námořnictva Jeho Veličenstva. Nyní slouží jako korzár a velitel Providence pod vlajkou Spojeného království, nikoliv pod tou se zkříženými hnáty, a složil slib věrnosti králi a vlasti. Pohání ho ale v honbě za Pramenem mládí, na které musí čelit kapitánovi Jackovi, Černovousovi a osudu čest nebo touha po pomstě?

ČERNOVOUS

(Ian McShane – v českém znění Vladimír Čech)

Černovous je jméno, které v hrůze zmiňuje každý, kdo se kdy vydal na moře, nebo měl tolik smůly, že se s jeho držitelem setkal na pevnině. Posádku jeho vlajkové lodi Queen Anne’s Revenge tvoří nemrtví námořníci, je zdobena kostmi jejich obětí a z přídě jí šlehá oheň, kterým spaluje nepřátelské lodě. Černovous je učedníkem Černé magie a bojuje s mečem, v němž je vsazený jeden ze tří Tritonových safírů. Černovous ale žije ve strachu ze smrti, která mu byla předpovězena, a jeho jedinou nadějí je léčivá voda Pramene mládí. Černovous je odhodlán se k němu dostat, ať to stojí cokoliv, ať musí obětovat kohokoliv, jakýmikoliv dostupnými prostředky.

 

CO MOŽNÁ O NOVÝCH PIRÁTECH Z KARIBIKU NEVÍTE…

– Keith Richards z legendárních Rolling Stones se ve čtvrtém díle Pirátů znovu vrací v drobné roli kapitána Teaguea, otce Jacka Sparrowa.

– Španělská herečka Penélope Cruz, která ztvárnila Angelicu, vnáší do této filmové série rovnoprávnost, protože je její postava po stránce dobrodružné povahy, nevyzpytatelnosti i mazanosti zcela rovnocenná postavě kapitána Jacka Sparrowa – se kterým má ostatně řadu pozoruhodných společných zážitků z minulosti.

– I když strávila více než dva měsíce na Havaji, nesměla si mladičká francouzská herečka Astrid Bergès-Frisbey užívat tamního hřejivého počasí… Jakožto bájná mořská panna zvaná Syrena totiž musela být patřičně bledá. V českém znění ji dabuje Kristýna Leichtová.

– Světový přeborník v surfování Tamayo Perry byl jedním ze šesti havajských členů posádky lodi Queen Anne’s Revenge piráta Černovouse, které režisér Rob Marshall do filmu obsadil. Surfaři se tak vyřádili v rolích pirátů…

– Snímek Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna se natáčel na několika ostrovech, konkrétně na pěti: Kauai, Oahu, Portoriko, Palominito (malý ostrůvek východně od Portorika), a konečně také na velmi „nekaribském“ ostrově – ve Velké Británii.

– Během natáčení na rozsáhlých pozemcích Národní tropické botanické zahrady na havajském ostrově Kauai byly dlouhé úseky cest mezi hlavním táborem štábu a nočními natáčecími lokacemi vyznačeny v havajském stylu – pochodněmi, které cesty osvětlovaly!

– Při natáčení v hustém kokosovém háji slavného a nyní uzavřeného hotelu Coco Palms v oblasti Wailua – kde Elvis Presley kdysi ve stejnojmenném filmu zpíval skladbu Blue Hawaii – byly sklizeny kokosové ořechy z celkem 773 palem, aby se předešlo nebezpečí, že by některý z nich spadl hercům nebo štábu na hlavy. Sklizené ořechy plně zužitkovali místní obyvatelé.

– Zkřížené meče, respektive pirátské šavle, mají specifický význam: pokud jejich hroty míří vzhůru, symbolizují připravenost k boji. Pokud míří dolů, jde o znamení ukončení konfliktu. Jedná se o častý vojenský symbol na hrobech či památnících, označující smrt v bitvě. Na plakátu k filmu míří šavle špičkami dolů…

Články, které by tě mohly zajímat