Právě vysíláme

Piráti z Karibiku mohli vypadat úplně jinak. Kdo odmítl hlavní roli?

22. února 2021 14:10
Piráti z Karibiku mohli vypadat úplně jinak. Kdo odmítl hlavní roli?

Piráti z Karibiku patří mezi nejoblíbenější dobrodružné filmové série všech dob. Místo Orlanda Blooma či Johnnyho Deppa však mohla mít zcela jiné obsazení. Kdo se mohl ve snímcích představit?

Piráti z Karibiku mohli vzniknout už mnohem dříve. Tvůrci filmu chtěli začít natáčet už v 90. letech, nedostalo však povolení společnosti Disney. První díl série se tak dostal na televizní obrazovky až v roce 2003 a jak jeho tvůrci přiznali, mohl vypadat zcela jinak.

O roli Jacka Sparrowa se ucházela pěkná řádka herců, producenti však od začátku prahli po Hughu Jackmanovi. Podle Disney však v té době herec nebyl ještě dostatečně známý, a tak se nabídky dočkal Jim Carrey. Ten však místo Pirátů z Karibiku raději sáhl po roli v Božském Bruceovi. Než se tvůrci konečně rozhodli pro Johnnyho Deppa, viděli na castingu ještě Stevena Martina, Robina Williamse nebo Billa Murrayeho.

Ani Orlando Bloom si původně neměl střihnout Willa Turnera. Disney si údajně přálo do role obsadit Heatha Ledgera či Ewana McGregora. Podobné to bylo s postavou Elizabeth Swann. Tu si mohla totiž zahrát Jessica Alba, nakonec však roli dostala Keira Knightley.

První, komu tvůrci filmu nabídli zahrát si postavu Hectora Barbossy, byl Robert De Niro. On si však nemyslel, že bude mít snímek úspěch, a tak roli odmítl.

Zdroj: ScreenRant, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat