Právě vysíláme

Policie zveřejnila záznam osudného incidentu na natáčení filmu Rust. Takhle Baldwin zastřelil kameramanku

27. dubna 2022 9:10
Policie zveřejnila záznam osudného incidentu na natáčení filmu Rust. Takhle Baldwin zastřelil kameramanku

Policie vůbec poprvé zveřejnila záběry z incidentu, který se stal na natáčení filmu Rust. Alec Baldwin během něj zastřelil režisérku Halynu Hutchins. Zbraň přitom měla být nabita slepými náboji. Jak prohlásil herec, netušil, že je ve zbrani ostrý náboj, a prohlásil, že za úmrtí kameramanky necítí zodpovědnost.

Zveřejněné záznamy zachycují místo činu krátce po incidentu. Halyna Hutchins v nich leží na zemi obklopena záchranáři, kteří bojují o její život, Alec Baldwin pak postává venku s dalšími členy štábu a nemůže uvěřit, co se jen před několika minutami stalo. Zároveň se táže na stav režisérky. Policistům na místě pak přiznává, že to byl on, kdo střílel.

Další video pak zaznamenává Balwinův první rozhovor s policií. Herec říká, že netušil, že ve zbrani byly ostré náboje. „Měla být prázdná. Byla to nejhrozivější věc, kterou jsem kdy slyšel,“ uvedl. „Nabil jsem pistoli a prásk! Najednou padala k zemi. Kácí se k zemi, křičeli všichni.“

Za porušení pravidel pro zacházení se zbraní obdržela produkční společnost Rust Movie Productions  při natáčení filmu Rust pokutu ve výši přibližně tří milionů korun. Novomexické vyšetřování dospělo k závěru, že produkční společnost věděla o tom, že se při natáčení nedodržují pravidla pro bezpečné zacházení se zbraněmi. Projevovala prý v tomto ohledu „naprostou lhostejnost“, píše agentura Reuters.

Společnost v minulosti uvedla, že si není vědoma toho, že by při natáčení byly porušovány bezpečnostní předpisy. Dnes v prohlášení sice ocenila „čas a úsilí“, které inspekce práce věnovala vyšetřování, s jeho závěry ale nesouhlasí a hodlá se proti nim odvolat.

Smrt Hutchins vyšetřuje úřad šerifa v Sante Fé a tamní prokuratura. Baldwin popřel, že by za tragédii byl zodpovědný, a říká, že ostrá munice se nikdy na natáčení neměla objevit. Tvrdí také, že zbraň vystřelila, aniž by zmáčkl spoušť. Policie Baldwina z ničeho neobvinila, herec však čelí několika žalobám od členů štábu a finanční odškodné po něm žádá i rodina zesnulé kameramanky.

Články, které by tě mohly zajímat