Právě vysíláme

Přesvědčivě zahraná bolest i přesná gesta. Film o princezně Dianě má první trailer

30. srpna 2021 12:10
Přesvědčivě zahraná bolest i přesná gesta. Film o princezně Dianě má první trailer

Film Spencer pojednávající o několika dnech v životě princezny Diany má první trailer. Kristen Stewart, která si v něm střihla hlavní roli, uvedla, že se roli matky princů Harryho a Williama snažila ztvárnit co nejdůvěryhodněji. Světovou premiéru bude mít snímek už 3. září, do kin by měl jít v listopadu.

Přesně zahraná gesta i bolest, která hlavní představitelce Lady Diany ční z očí. Kristen Stewart se na hlavní roli v novém filmu Spencer připravovala opravdu důkladně, což sama několikrát uvedla. A přestože si jejím obsazením spousta lidí nebyla, herečka už v traileru přesvědčuje, že sázka na ni byla správnou volbou.

Chystaný snímek bude pojednávat o několika dnech v životě princezny Diany. Má jít o intimní sondu do rozkladu jejího manželství s princem Charlesem, které trvalo patnáct let. Zatímco na veřejnosti hraje dvojice ideální pár, v soukromém životě je tomu naopak. Příběh je zasazený do období vánočních svátků v roce 1991, které rodina trávila v Sandringhamu. Tehdy se poprvé objevily informace o tom, že se královský pár rozvádí. Rozpad manželství do značné míry ovlivnil Charlesův dlouholetý vztah s Camillou Parkerovou Bowlesovou, s níž se seznámil dávno před Dianou a se kterou udržoval kontakty i během manželství.

Film natočil režisér Pablo Larraín, který stojí za například za oceňovaným dramatem Jackie o někdejší první dámě Jackie Kennedy, v němž si hlavní roli zahrála Natalie Portman. Scénář pak napsal Steven Knight, který je známý perfektní znalostí reálií a detailů o dobách, do kterých jsou zasazeny jeho příběhy.

Články, které by tě mohly zajímat