Právě vysíláme

Při natáčení filmu Vrána tragicky zemřel hlavní herec. Po 30 letech vznikl remake

19. března 2024 10:22
Při natáčení filmu Vrána tragicky zemřel hlavní herec. Po 30 letech vznikl remake

Akční thriller z roku 1994, při kterém se odehrála velká tragédie, má svůj remake. Drama Vrána vypustilo do světa svůj první trailer.

Hlavní roli ve filmu z roku 1994 si zahrál Brandon Lee. Ten byl při natáčení zastřelen rekvizitou zbraně a zemřel po převozu do nemocnice. Film byl ovšem i tak dokončen a stal se kultovním. Fanoušky je ovšem často označován jako prokletý. Nyní vznikl remake, ve kterém hlavní roli ztvárnil herec Bill Skarsgård. Ten se proslavil rolí klauna v hororu It. 

České fanoušky potěší, že film se natáčel z velké části v Praze. Druhou hlavní roli si zahrála zpěvačka FKA Twigs, ovšem dle prvního traileru můžeme vidět, že ve filmu objeví i český herec Karel Dobrý. Režisérem snímku se stal Rupert Sanders, který natočil například úspěšný komerční hit Sněhurka a lovec. 

Hlavní zápletka filmu je velmi násilná. Eric a jeho přítelkyně Shelly jsou brutálně zavražděni. Dle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric tak znovu povstane a je připraven pomstít vraždu sebe i své lásky. 

Tvůrci filmu, který se do kin dostane v létě, uvádí, že snímkem chtějí vzdát poctu Brandnovi Lee a při natáčení si moc dobře uvědomovali, jaká tragédie se před 30 lety stala. “Jeho duše je v tomto filmu velmi živá a má skutečnou křehkost. Myslím, že Bill má pocit, že je jeho nástupcem,“ uvedl režisér. 

 

Články, které by tě mohly zajímat