Právě vysíláme

Proč původní představitelka Deanerys z Hry o trůny opustila natáčení po prvním dílu? Herečka to konečně objasnila

5. května 2021 12:10
Proč původní představitelka Deanerys z Hry o trůny opustila natáčení po prvním dílu? Herečka to konečně objasnila

Pokud jste byli velkými fanoušky oblíbeného seriálu Hry o trůny, jistě víte, že úplně první natočený díl se musel kvůli nepovedenému scénáři přetočit. Proběhla navíc i výměna hereček a populární postavu Deanerys nakonec ztvárnila krásná Emilie Clarke. Proč ovšem první volba padla a o roli přišla Tamzin Merchant?

Tamzin můžete znát ze seriálů Tudorovci nebo Carnival Row. Herečka roli dračí královny přijala, ale natočila pouze pilotní díl. Její odchod ze seriálu byl do této doby tak trochu zahalen tajemstvím. Nyní ovšem Tamzin sama řekla, jaký k tomu měla důvod.

„Natáčení pilotního dílu byla vážně ohromná lekce. Bylo to potvrzení mého naslouchání instinktům a jejich vyslyšení, protože jsem se pokusila vycouvat a během procesu podpisu smlouvy jsem také vycouvala. Zpět jsem se vrátila na popud pár přesvědčivých lidí. Pak jsem se ocitla nahá a s obavami v Maroku a jezdila na koni, který byl zjevně víc nadšený, že tam je, než jsem byla já,“ řekla herečka a narážela tak na historku, že kůň měl v tu chvíli erekci.

Jen to ovšem nebyl důvod k odchodu. Merchant uvedla, že si účinkování v seriálu nebyla jistá a rozhodla se poslechnout své srdce. „Když ve svém nitru cítím, že příběh není tím, co mě nadchne, neměla bych se snažit být nadšená proto, že jiní lidé říkají, že bych nadšená měla být. Nejsem vyučená herečka, mám jen instinkty. A to, co mně nabudí, co mě vtáhne, je přesvědčivý příběh a přesvědčivý charakter. Takže tím pro mě Hra o trůny nikdy nebyla,“ uzavřela tuto kapitolu. Mezi ní a seriálovým kolegou Jesonem Momoou navíc nepanovala potřebná chemie, a tak prý proti odchodu nic nenamítali ani samotní tvůrci.

 

Zdroj: ew.com

Články, které by tě mohly zajímat