Právě vysíláme

První ohlasy na nového Avatara: Vizuální mistrovské dílo, píší kritici

7. prosince 2022 16:14
První ohlasy na nového Avatara: Vizuální mistrovské dílo, píší kritici

Veskrze pozitivní ohlasy kritiků doprovázejí úterní celosvětovou premiéru pokračování výpravného sci-fi snímku Avatar. Dlouho očekávaný film režiséra Jamese Camerona Avatar: The Way of Water podle nich ohromuje bezbřehou fantazií i dokonalými vizuálními efekty.

V prvním díle bojoval domorodý kmen Na’vi s lidskými kolonisty, kteří ničili jeho životní prostředí v okouzlujícím světě Pandora. Pokračování se odehrává o více než deset let později, opět v něm vystupují herci Sam Worthington a Zoe Saldana jako Jake Sully a Neytiri – nyní rodiče pěti dětí. Jejich poklidný život v rajské džungli naruší návrat lidí, kteří se Sullyho snaží dopadnout. Rodina proto prchá a hledá útočiště u oceánského kmene Metkayina, kde se musí rychle naučit životu ve vodě.

Podle režiséra Guillerma del Tora nový Avatar „plný majestátních záběrů a emocí v epickém měřítku“ ukazuje, že režisér Cameron je momentálně „na vrcholu sil“.

„Z technického a vizuálního hlediska jsem nikdy nic podobného neviděl. Je to ohromující. Možná až příliš ohromující. Někdy mi unikala zápletka, protože jsem zíral na ryby z Pandory,“ napsal Mike Ryan ze serveru Uproxx.

Za „vizuální mistrovské dílo“ plné emocí a napínavé akce označil pokračování Avatara také Ian Sandwell z magazínu Digital Spy.

Na česká plátna dorazí nový Avatar 15. prosince.

Články, které by tě mohly zajímat