Právě vysíláme

Režisér Joel Souza poprvé promluvil o tragédii na natáčení filmu s Alecem Baldwinem

26. října 2021 9:10
Režisér Joel Souza poprvé promluvil o tragédii na natáčení filmu s Alecem Baldwinem

Minulý čtvrtek došlo na natáčení filmu Rust s Alecem Baldwinem k tragédii, kdy zemřela kameramanka Halyna Hutchins a režisér Joel Souza byl zraněný. Médii proběhla informace, že on sám leží těžce zraněný na jednotce intenzivní péče, jeho poranění však nakonec nebyla vážná a brzy ho propustili z nemocnice. O tom, co se na setu událo, nyní poprvé promluvil.

Joel Souza stál v osudnou chvíli za kameramankou Halynou Hutchins, která utrpěla smrtelné zranění. Chtěl sledovat scénu, ve které sedí Alec Baldwin na kostelní lavici a nacvičuje si tasení a míření zbraně, z úhlu kamery.

Podle Los Angeles Times skončil režisér v nemocnici s poraněným ramenem. Zranila ho kulka, která proletěla hrudníkem dvaačtyřicetileté Hutchins. Ta se po výstřelu držela za břicho a klopýtala dorazu. Zbraň, ze které Alec Baldwin střílel, přitom v sobě měla mít pouze slepé náboje.

„Zkoušíme ještě?“ ptala medička Cherlyn Schaefer, když slyšela podivně hlasitou ránu. „Slepé náboje takový rámus nedělají,“ vysvětlila pro New York Post. O hlasité ráně hovořil v rozhovoru pro stejné noviny i režisér Souza. „Znělo to jako prásknutí bičem,“ uvedl.

Prozradil dále, že k incidentu došlo poté, co se štáb vrátil na místo z obědové pauzy. Údajně si není jistý, zda zbraň někdo znovu zkontroloval. Tragédie není zachycená na žádné z kamer, odehrála se totiž během zkoušky. Kameraman Russell řekl policii, že si pamatuje, že byl Joel celý od krve a paní Hutchins byla při vědomí a stěžovala si, že necítí nohy“.

Souza uvedl, že je zničen ztrátou své kamarádky a kolegyně. „Byla milá, neuvěřitelně talentovaná, vždycky mě donutila vydat to nejlepší ze sebe. Myslím na ni a její rodinu,“ zní ve zprávě.

Články, které by tě mohly zajímat