Právě vysíláme

Režisér Lásky nebeské se kvůli filmu cítí hloupě. Čeho lituje?

7. prosince 2022 13:03
Režisér Lásky nebeské se kvůli filmu cítí hloupě. Čeho lituje?

Film Láska nebeská je klasikou, bez které si řada z nás neumí představit Vánoce. Komedii natočil režisér a scénárista Richard Curtis, který nyní promluvil o tom, čeho ve filmu lituje.

Vztahová romance, která přináší hned několik podob lásky okouzlila celý svět a v televizích je vysílána každý rok. Rok 2022 je ovšem jiný než rok 2003, kdy se film natáčel a o filmové kultuře se přemýšlí zcela jinak. Režisér Richard Curtis vystoupil v pořadu pod názvem 20 let později (Smích a Tajemství Lásky nebeské). Tam promluvil o tom, proč se nyní za komedii tak trochu stydí a kvůli čemu si jako režisér připadá hloupě.

Filmař si myslí, že v komedii je málo zastoupena diverzita. Kvůli tomu se nyní cítí „nekomfortně a trochu hloupě“. Nejde prý jen malé zastoupení herců tmavé pleti, ale i o samotný děj. Láska nebeská totiž ukazuje přesný příklad patriarchátu, když ve filmu jsou hned dva muži ve vysokém postavení, pro které pracují jako jejich asistentky jen ženy. „Jsou tam linie, kde máme šéfy a pak lidi, kteří pro ně pracují,“ uvedl.

Máte na oblíbený film stejný pohled?

Režisér Curtis při natáčení

Články, které by tě mohly zajímat