Právě vysíláme

Rodina autora PÁNA PRSTENŮ vystoupila proti filmu o slavném autorovi! Co jim vadí?

24. dubna 2019 15:10
Rodina autora PÁNA PRSTENŮ vystoupila proti filmu o slavném autorovi! Co jim vadí?

Rodina zesnulého spisovatele J. R. R. Tolkiena se ostře vyjádřila k připravovanému biografickému filmu o známém autorovi! Co jim na snímku vadí?

Nepodporují tento projekt

Členové rodiny Tolkiena uvedli pro zpravodajský server CNN: „Rodina a pozůstalí chtějí jasně říci, že tento projekt neschválili, neautorizovali a nezúčastnili se jeho výroby. Rodina nepodporuje obsah filmu v jakékoliv formě.“

Rodina Tolkiena se ke konkrétním detailům nevyjádřila, ale zmínila, že v minulosti odmítla řadu filmařů, jež o známém spisovateli chtěli stvořit film. Pozůstalým se očividně nelíbí představa vidět známého autora na filmových plátnech.

Zakladatel moderní fantazie

J.R.R. Tolkien je dodnes považován za jednoho z nejlepších a nejvlivnějších knižních spisovatelů všech dob. Mezi jeho díla patří například Hobit aneb Cesta tam a zpět či trilogie Pán prstenů. Tolkien se narodil na území dnešní Jihoafrické republiky a bojoval za Velkou Británii během První světové války. Britský spisovatel zemřel v roce 1973 ve věku 81 let.

Filmové studio Fox Searchlight, jež za připravovaným filmem stojí, se ke kritice od rodiny Tolkiena zatím nevyjádřilo. Snímek nesoucí název Tolkien dorazí do kin již 5. května.

Mrkněte na upoutávku níže!

Zdroj: CNN, YouTube, Instagram, ČSFD

Články, které by tě mohly zajímat