Právě vysíláme

Rodina Gucci veřejně kritizuje film Klan Gucci. Co jí vadí?

30. listopadu 2021 11:54
Rodina Gucci veřejně kritizuje film Klan Gucci. Co jí vadí?

Dlouho očekávaný snímek Klan Gucci se dostal do kin a získává kladné odezvy. Film se ovšem nelíbí rodině Gucci, která tvrdí, že dílo je vůči nim neuctivé.

Klan Gucci pojednává o vlivné italské rodině, která založila jednu z nejslavnějších módních značek. Hlavní dějová linka snímku se točí kolem Patrizie Reggiani, která byla v roce 1998 uznána vinnou z vraždy manžela Maurizia Gucciho. Snímek pak představuje i další rodinné příslušníky majetného klanu, jako byl například Alda Gucci.

Právě dědicům Aldy Gucciho se snímek příliš nezamlouvá a rodina vydala prohlášení, ve kterém dílo režiséra Ridleyho Scotta kritizuje. Nelíbí se jí totiž, jak je klan Gucci ve filmu vykreslen. Někteří jeho členové prý působí jako „ignoranští gauneři“.

Skutečný Aldo Gucci (vlevo) a filmový

„Rodina Gucci si váží práce svých předků, jejichž památka si opravdu nezaslouží, aby byla haněna nepravdivým výjevem, který protagonistům nesvědčí. Členové rodiny si vyhrazují právo na ochranu vlastního jména, image a důstojnosti,“ stojí v oficiálním prohlášení, které rovněž uvádí, že děj filmu není zcela pravdivý. Produkci pak vyčítá, že se s rodinou nesnažila zkontaktovat, aby námět snímku prokonzultovala. „Produkce filmu se ani neobtěžovala konzultovat s dědici filmovou postavu Alda Gucciho, prezidenta společnosti, jenž byl v jejím čele celých 30 let, a kterou vyobrazili společně s dalšími členy rodiny Gucci jako ignorantské gaunery, necitlivé ke světu kolem nich,“ zlobí se rodina a dodává, že jim vadí i vykreslení Patrizie Reggiani, kterou ztvárnila Lady Gaga. Ta byla podle nich vylíčena jako „oběť, která se snažila přežít v rámci čistě mužské korporátní kultury“, což je prý daleko od pravdy.

Články, které by tě mohly zajímat