Právě vysíláme

Seriál SUPERGIRL jako první pořad v historii představí trans superhrdinku!

23. července 2018 16:10
Seriál SUPERGIRL jako první pořad v historii představí trans superhrdinku!

Seriál Supergirl chystá pestrou novinku! Čtvrtá série se stane první akčním snímkem, ve kterém trans herečka ztvární roli trans postavy. O koho se jedná? Bude film průkopníkem mezi ostatními sci-fi snímky?

Největší novinka letošní konferenci Comic-Con International v San Diegu je tu! Akční seriál Supergirl se totiž stane úplně prvním seriálem, který představí trans superhrdinku v podání trans herečky. Roli superhrdinky Nia Nal se ujme herečka Nicole Maines. Ta je ve Spojených státech zároveň aktivistkou a zastánkyně práv skupin LGBT (lesby, gayové, bisexuálové a translidé).

ČTĚTE TAKÉ: Superhrdinové i padouši jako důchodci! Co by ve stáří dělal THOR, nebo BATMAN?

Maines už řadu let upozorňuje na problémy s obsazením LGBT postav ve filmech a televizních seriálech. V roce 2015 změnila pohlaví z muže na ženu a během svého pobytu na střední se se školou dokonce soudila kvůli tomu, že ji škola odepřela přístup k ženským toaletám. Při konferenci Comic-Con International, krátce po jejím odhalením jako jedna z tváří seriálu Supergirl, Maines uvedla: „Chci, aby fanoušci pochopili trans komunitu. I z nás můžou být superhrdinové, přece ve spoustě případech už superhrdinové jsme.“

Seriál se připravuje na začátek čtvrté série v říjnu a všichni se těší na moment, kdy se Maines konečně dočká svého debutu. Nezisková organizace GLAAD podpořila rozhodnutí tvůrců seriálu a tvrdí, že se jedná o průlomový moment v historii filmu.

Co si o nové postavě či o výběru Nicole Maines myslíte vy? Napište nám do komentářů!

Zdroj: BBC.com, IMDb, Vine Cartoon

Guilty pleasure filmy, které si pusťte dnes večer

Články, které by tě mohly zajímat