Právě vysíláme

Shannen Doherty sdílela s fanoušky radostnou zprávu, zabrala jí léčba

2. února 2024 9:10
Shannen Doherty sdílela s fanoušky radostnou zprávu, zabrala jí léčba

Shannen Doherty se v roce 2020 vrátila rakovina, která se jí postupně rozšířila až do mozku. Před časem herečka oznámila, že je v terminálním stádiu. I přesto nadále bojuje a podstupuje potřebné chemoterapie. A jak se zdá, léčba jí konečně začala zabírat. Svěřila se s tím fanouškům ve svém podcastu Let’s Be Clear.

Shannen Doherty se do srdcí televizních diváků zapsala svými rolemi v seriálech Beverly Hills 902 10 nebo Čarodějky. V posledních letech o ní však bohužel neslýcháme díky jejím skvělým výkonům, ale kvůli rakovině, se kterou bojuje. Poprvé jí rakovinu prsu lékaři diagnostikovali v roce 2015. Po úspěšné léčbě o pět let později oznámila, že se jí rakovina bohužel vrátila a rozšířila se do mozku.

Přestože je momentálně v terminálním stádiu, boj nevzdává a dle rad lékařů i nadále podstupuje chemoterapie. A jak se zdá, nová infuze jí konečně začala zabírat. Uvedla to ve svém podcastu Let’s Be Clear, kam si pozvala svého onkologa Amina Mirhadiho.

„Začala jsem dostávat nové infuze. Po čtyřech dávkách jsem neviděla žádný rozdíl. Všichni ale chtěli, abych s tím pokračovala, a tak jsem si řekla, proč ne,“ prozradila v podcastu herečka. „Po šesté nebo sedmé dávce léčba vážně začala fungovat. Došlo k prolomení hematoencefalické bariéry,“ oznámila radostně. Zmíněná bariéra odděluje mozek od cévního systému a zabraňuje mu v přístupu léčivých látek.

Jak sama Doherty poznamenala, v jejím případě jde skutečně o zázrak. „Dostala jsem nový impulz k boji,“ nechala se slyšet.

Přitom ještě před dvěma týdny pomýšlela herečka na svůj pohřeb. „Je spousta lidí, o kterých si myslím, že by se na něm ukázali, ale já je tam nechci. Nechci je tam z toho důvodu, protože by na pohřeb nepřišli ze správných důvodů,“ uvedla. Dodala zároveň, že si přeje, aby byl její popel zmixován s popelem jejího otce a psa.

Články, které by tě mohly zajímat