Právě vysíláme

Sia má nominaci na nejhorší film roku. Anticenu Zlatá malina mohou získat i Dolittle nebo polské erotické drama

21. března 2021 14:10
Sia má nominaci na nejhorší film roku. Anticenu Zlatá malina mohou získat i Dolittle nebo polské erotické drama

Na konci dubna proběhne ve Spojených státech předávání anticeny Zlatá malina. Nominováni byli Dolittle, polské erotické drama z produkce Netflixu nebo snímek Music o autistické dívce, který režírovala zpěvačka Sia.

Nejvíce nominací na filmovou anticenu Zlatá malinaamerická rodinná komedie Dolittle o lékaři, který umí mluvit se zvířaty, a polské erotické drama z produkce Netflixu 365 dní. Oba snímky si shodně připsaly šest nominací. Konkurovat jim bude film Music zpěvačky Sii, který pojednává o autistické dívce. Dalšími kandidáty na Zlatou malinu jsou Absolute Proof nebo hororový remake Fantasy Island.

Stejně jako na Oscarech se nominací dočkali také herci a herečky. Do seznamu kandidátů na nejhoršího herce se dostal například Robert Downey, Jr., který si střihl hlavní roli v Dolittle, nebo někdejší starosta New Yorku Rudy Giuliani. Ten byl v minulosti mimo jiné také poradcem Donalda Trumpa.

Maliny předávané už od roku 1981 jsou považovány za protipól Oscarů. Letošní vítězové budou vyhlášeni 24. dubna, den před oscarovým ceremoniálem. Nadace Golden Raspberry Awards letos oznámila v souvislosti s pandemií nemoci Covid – 19 rovněž udělení zvláštní ceny pro rok 2020 za „nejhorší kalendářní rok vůbec“.

Zdroj: ČTK, People, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat