Právě vysíláme

Snímek Ad Astra nabídne netypickou podívanou! Jak se točí stav bez tíže s minimem digitálních efektů?

12. září 2019 10:10
Snímek Ad Astra nabídne netypickou podívanou! Jak se točí stav bez tíže s minimem digitálních efektů?

Snímek Ad Astra podle prvních ohlasů nabízí vážně dech beroucí podívanou. Teď se tvůrci svěřili, jak natáčeli scény ve stavu bez tíže s minimem digitálních efektů.

Podle prvních ohlasů nám má film Ad Astra nabídnout kvalitní a emočně vypjatou podívanou, ve které máme být svědky možná nejlepšího hereckého výkonu Brada Pitta za celou jeho kariéru. Dalším často chváleným prvkem byly scény ve stavu bez tíže, kdy se tvůrci neopírali o digitální efekty, ale vsadili spíše na praktičnost.

Natáčení těchto scén se odehrávalo ve dvou ateliérech, přičemž jeden byl svislý a druhý vodorovný. Na tom svislém se herci upoutali na kabely, na vodorovném je pak držela vzhůru nohama pohyblivá plošina. Pro herce to prý vůbec nebylo jednoduché a natáčení vyžadovalo velkou fyzickou zdatnost. S tím, že natáčení bylo opravdu náročné souhlasil i Brad Pitt.

Ten už se dřív nechal slyšet, že Ad Astra pro něj byla asi vůbec nejtěžším projektem a to nejen kvůli fyzické náročnosti. Kromě Pitta se ve snímku ukážou například Tommy Lee Jones, Liv Tyler, nebo Ruth Negga. Datum české a slovenské premiéry připadá na 19. září.

 

Zdroj: Deadline, Variety

Články, které by tě mohly zajímat