Právě vysíláme

Šokující zvrat v soudním sporu Deppa s Heard. Herečka trpí dvěmi poruchami osobnosti

27. dubna 2022 13:10
Šokující zvrat v soudním sporu Deppa s Heard. Herečka trpí dvěmi poruchami osobnosti

Soudní bitva mezi bývalými manželi Johnnym Deppem a Amber Heard je ostře sledována po celém světě a vysílá se v přímém přenosu na youtube. K výslechu byla předvolaná klinická a soudní psycholožka, ta u soudu řekla, že má Amber dvě poruchy osobnosti.

Doktorka Shannon Curry najatá právním týmem Johnnyho Deppa u soudu uvedla, že ke své diagnóze dospěla během dvanácti  hodinovém rozhovoru s Heard a to ve dvou termínech 10. prosince 2021 a 17. prosince 2021. Následně pečlivě prozkoumala všechny dokumenty a lékařské záznamy, dokumenty o léčbě duševního zdraví a zvukové a obrazové materiály, aby mohla provést posouzení psychického stavu Amber.

Curry je přesvědčena, že herečka trpí hraniční poruchou osobnosti a histrionskou poruchou osobnosti. Dále uvedla, že Heard netrpí posttraumatickou stresovou poruchou ze vztahu s Deppem, jak herečka z Aquamanu tvrdí.

Podle psycholožky jsou tyto dvě poruchy osobnosti podobné: „Hraniční osobnost je nemoc nestability poháněná skrytým strachem z opuštění. Lidé s touto poruchou budou činit zoufalé pokusy, aby tomu zabránili“. Důkazy představené dříve u soudu zahrnují zvukové nahrávky Heard prosící Deppa, aby neodcházel a zůstal s ní poté, co dal najevo, že se chce rozejít nebo rozvést.

Shannon také uvedla, že hraniční porucha osobnosti „se zdá být prediktivním faktorem pro ženy, které se dopouštějí násilí na svém partnerovi“Depp vypověděl, že je to on, kdo se stal obětí domácího násilí, a že ho Heard při mnoha příležitostech udeřila. Dle herce po něm házela věci, jako jsou plechovky od barev a lahve od vodky.

„Histriónská porucha osobnosti, je spojena s dramatem a povrchností a potřebou být středem pozornosti. V poruše existuje korelace s lidmi, kteří jsou fyzicky atraktivní a využívají svůj vzhled, aby získali takovou pozornost“,  dodala Curry během podrobného křížového výslechu.

Právní tým hollywoodského herce doufá, že Shannon svědectví posílí jejich tvrzení, že Heard byla agresorem v problémovém vztahu páru. Zatímco žaloba za urážku na cti se má soustředit na to, zda byl Depp v článku očerněn, většina soudního řízení se soustředila na ošklivé detaily krátkého manželství páru. Herečky právníci tvrdí, že Depp ji fyzicky a sexuálně zneužil a že Deppova popírání postrádají opodstatnění, protože byl často opilý a napjatý, až omdlel. Depp popřel, že by někdy udeřil Amber.

Články, které by tě mohly zajímat