Právě vysíláme

Soud v Los Angeles zamítl žádost Brada Pitta na opatrovnictví

29. října 2021 14:10
Soud v Los Angeles zamítl žádost Brada Pitta na opatrovnictví

Boj Brada Pitta a Angeliny Jolie o opatrovnictví jejich dětí pokračuje. Nejvyšší soud v Los Angeles odmítl hercovo odvolání se proti dřívějšímu rozsudku, podle kterého byly děti svěřeny do péče matky. Ta měla mimo jiné svého exmanžela v roce 2016 nařknout z napadení syna Maddoxe na palubě soukromého letadla.

„Paní Jolie se soustředí na svou rodinu a je ráda, že blaho jejích dětí nebude ovlivněno neetickým chování,“ uvedl právník herečky Robert Olson. „Vítá rozhodnutí kalifornského nejvyššího soudu, který odmítl přezkoumat jednomyslné rozhodnutí odvolacího soudu,“ dodal.

K výsledku se vyjádřil prostřednictvím svého právníka také Pitt. „Výsledek odvolacího soudu byl založen na procesní otázce a rozhodnutí Nejvyššího souduKalifornii tuto otázku znovu nepřezkoumat nemění nic na mimořádném množství faktických důkazů, které vedly soudce na prvním stupni a další znalce k jasnému závěru o tom, co je nejlepší pro děti,“ stojí v prohlášení.

Brad Pitt sice květnový soud s Jolie vyhrál, když získal děti do střídavé péče. V červenci však bylo oznámeno, že se jeho výsledek ruší, jelikož byl hercův právnický tým v obchodním vztahu se soudcem Johnem W. Ouderkirkem.

Pitt a Jolie se vzali v roce 2014, herečka požádala o rozvod o dva roky později. Dvojice se soudí o opatrovnictví svých šesti dětí Maddoxe, Paxe, Zahary, Shilohy a dvojčat Vivienne a Knoxe. Jolie během soudního procesu dokonce svého exmanžela obvinila z domácího násilí, kdy měl na palubě soukromého letadla napadnout v roce 2016 svého syna Maddoxe.

Maddox, který je už dospělý, podal u probíhajícího soudu o péči dětí své svědectví ve prospěch matky. K Bradovi příliš lichotivý nebyl,“ uvedl v březnu letošního roku pro US Weekly obeznámený zdroj, který byl tehdy u soudního přelíčení. Údajně má Maddox stát také změnu příjmení z Pitt na Jolie.

Pitt se měl podle Jolie násilí na ní i na dětech dopustit opakovaně. Podle hercova okolí však pouze jeho ex-manželka využívá děti, aby poškodila jeho pověst.

Články, které by tě mohly zajímat