Právě vysíláme

Stmívání se vrátí na obrazovky, bude mít seriál

21. dubna 2023 13:10
Stmívání se vrátí na obrazovky, bude mít seriál

Twilight sága dostane svůj vlastní seriál. Podle informací CNN se má na něm už dokonce pracovat, ačkoliv televize Lionsgate, kde má být uveden, se zatím brání jakéhokoliv potvrzení. Podílet by se na něm měla také autorka knižní série Stephenie Meyer.

Fanoušci Stmívání mohou jásat! Stejně jako Harry Potter má i oblíbená sága o upírech dostat svůj vlastní seriál. Ačkoliv to televize Lionsgate, kde má běžet, zatím nepotvrdila, podle CNN jde o jasnou věc. Na televizní sérii se už mělo dokonce začít pracovat, kdo si však zahraje Edwarda a Bellu, ústřední dvojici, je zatím ve hvězdách. Jisté je, že se na seriálu bude podílet také autorka knižní série Stephenie Meyer.

Vypracování scénáře dostala na starosti Sinead Daly, která právě pro televizi Lionsgate pracuje. V současné době se má řešit, do jaké míry bude vznikající seriál podobný knižní předloze.

První díl novely vyšel v roce 2005, během dalších tří let pak vyšly další tři díly. Celosvětově se jich prodalo více než sto milionů kopií. Díky obrovskému úspěchu se knihy dočkaly také filmového zpracování, ve kterém si zahráli Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene nebo Nikki Reed.

Příběh vypráví o mladé studentce Belle, která se zamiluje do nového spolužáka Edwarda Cullena. Je jiný než kluci, jež doposud potkala. O něm a jeho sourozencích se navíc školou šíří podivné zvěsti. I přes varování kamarádů se do něj však Bella zamiluje a odhaluje jeho tajemství.

 

Články, které by tě mohly zajímat