Právě vysíláme

Streamerka Squid Gaming si musí kvůli úspěchu seriálu změnit přezdívku, dostává nenávistné zprávy

14. listopadu 2021 8:10
Streamerka Squid Gaming si musí kvůli úspěchu seriálu změnit přezdívku, dostává nenávistné zprávy

Seriál Squid Game se stal doslova přes noc fenoménem. Mluví o něm lidé po celém světě a v některých zemích dokonce vznikají reálné hry inspirované právě touto televizní show. Velkou radost z toho však nemá streamerka Lydia Ellery. Ta již několik let provozuje kanál Squid Gaming, který se věnuje počítačovým hrám. A kvůli úspěchu seriálu jí teď do zpráv chodí jedna urážka za druhou.

Lydia Ellery působí již několik let na internetu jako Squid Gaming. Když si konečně začala budovat dobrou reputaci a nasbírala na svém YouTube přes sedm tisíc odběratelů a na Twitchi dokonce před dvaačtyřicet, začali v korejské televizi vysílat seriál Squid Game. A dvaatřicetiletá influencerka začala přicházet o práci. Zadavatelé reklamy totiž nechtějí, aby byl s jejich firmou spojován název násilné série.

A co víc, Instagram Ellery je nyní přehlcen nenávistnými zprávami. Squid Game totiž doposud nemá oficiální účet a spousta lidí si myslela, že se Lydia na úspěchu seriálu chtěla jen přiživit. „Začala jsem dostávat nenávistné zprávy. Šlo o velké fanoušky show, kteří na mě byli naštvaní. Mysleli si, že jsem ukradla název seriálu. Musela jsem si kvůli tomu dokonce vypnout notifikace,“ uvedla dívka pro BBC.

Vše došlo tak daleko, že někteří lidé se snažili do jejího Instagramu nabourat nebo ho nahlašovali a následně nechávali blokovat. Streamerka tak nyní přemýšlí o tom, že se přejmenuje.

Ellery není jediná, komu seriál uškodil. Autoři v jednom díle totiž nevědomky použili telefonní číslo, které reálně existuje. Jeho majiteli z Jižní Koreji pak přístroj zvonil až 4 000x za den a chodil mu nespočet SMS. Byl tak nucený si změnit číslo.

Články, které by tě mohly zajímat