Právě vysíláme

„Takhle se filmy dělat nemají,“ zkritizoval režisér James Cameron snímky Marvelu a DC

26. října 2022 12:35
„Takhle se filmy dělat nemají,“ zkritizoval režisér James Cameron snímky Marvelu a DC

Dalšímu oscarovému režisérovi se nelíbí komiksové filmy Marvelu a DC. O komerčně úspěšných snímcích promluvil uznávaný filmař James Cameron a rozhodně se nedržel zpátky.

Filmy Marvelu a DC, které pojednávají o superhrdinech, se těší obrovskému úspěchu a jedná se o nejsledovanější snímky. Ne každému se ovšem příběhy o Kapitánovi Amerika, Thorovi nebo Aquamanovi zamlouvají, a především další režiséři z Hollywoodu je nepovažují za skutečnou filmařinu. O filmech v minulosti promluvil Martin Scorcese, který zastává názor, že „komiksovek“ už bylo dost. Nyní se mezi jejich odpůrce řadí i James Cameron. Ten vlastní tři Oscary natočil kultovní snímky jako Titanic nebo Avatar, u kterého se brzy dočkáme pokračování.

Cameron neokomentoval filmovou stránku komiksových snímků, ale spíše vyobrazení hlavních postav, tedy superhrdinů. Když se dívám na tyto velké, velkolepé filmy – dívám se na vás, Marvel a DC – nezáleží na tom, jak staré jsou postavy, všechny se chovají, jako by byly na vysoké škole,“ řekl v rozhovoru pro New York Time. „Mají vztahy, ale ve skutečnosti je nemají. Nikdy nepověsí práci na hřebík kvůli svým dětem. Nemají věci, které nás skutečně uzemňují a dávají nám sílu, lásku a smysl. Tyhle postavy to nezažívají a myslím, že takhle se filmy dělat nemají,“ dodal. Slavný režisér tak má evidentně problém především s vývojem postav a nikdy se asi fandou superhrdinských filmů nestane.

Články, které by tě mohly zajímat