Právě vysíláme

Tito herci jsou mistři svého řemesla! Podívej, jaké výzvy kvůli roli přijali

5. října 2016 12:10
Tito herci jsou mistři svého řemesla! Podívej, jaké výzvy kvůli roli přijali

Filmový svět obývá nespočet herců. Jen pár z nich je ale vynikajících a impozantních. Možná tento dojem nevzbuzuje jen úspěšnost jejich filmů, ale hlavně pilná a tvrdá herecká příprava na na jejich životní role.

Umíte si vůbec představit, že by například v Osvícení hrál někdo jiný než Jack Nicholson nebo bychom měli úplně jiného Forresta Gumpa? My ne!

Tito herci jsou skuteční profesionálové a my je za to zbožňujeme!

Dustin Hoffman, Rain Man – herec trávil celé týdny v psychiatrické léčebně a opravdu důkladně zkoumal autistu Kima Peeka – chodil v jeho šlépějích, aby napodobil chůzi. V podstatě se z něj stal autista.

 

Jack Nicholson, Osvícení – to, že je Jack velmi nadaný herec svědčí i fakt, že během natáčení úplně přestal číst scénář a téměř vše dělal intuitivně. Mnoho scén je proto jeho vlastní improvizací. Lépe zahraného psychopata si ani neumíme představit.

 

Eddie Redmayne, Teorie všeho – herec kvůli roli o Hawkingovi zhubl 10 kg, trávil hodiny před zrcadlem kvůli mimice, navštěvoval sanatorium pro pacienty trpící chorobou ALS a docházel k tanečnímu mistrovi, který ho učil pohyby ochabujících svalů.

 

Edward Norton, Kult hákového kříže – fyzická příprava Nortona trvala celých 2,5 roku. Během této doby nabral cvičením 15 kg.

 

Anthony Hopkins, Mlčení jehňátek – Hopkins se na roli psychotického kanibala připravoval opravdu důkladně: zkoumal sériového vrahy, soudní procesy, chování zvířat a vymyslel si specifický tón hlasu a přízvuk.

 

Tom Hanks, Forrest Gump – Tom svou podivnou intonaci odposlouchával od herce, který hrál malého Forresta. Pro roli se inspiroval filmem Rain Man, kde je Dustin Hoffman autista, i když Forrest má pouze nízké IQ. Jeho výkon byl strhující.

 

Meryl Streep, Železná lady – herečka podstoupila opravdu důkladnou přípravu na roli: zkoumala akcent, vyjadřování, mimiku i chůzi političky Margaret Thatcherové. Navštěvovala její známé a mluvila s nimi o Lady T. a zúčastnila se i zasedání Dolní sněmovny.

 

Heath Ledger, Temný rytíř – jako přípravu na roli zvolil předčasně zesnulý Heath měsíční pobyt v hotelovém pokoji, během kterého se s nikým nestýkal a zaznamenával si své děsivé myšlenky do deníku. Pomocí komiksů se snažil zachytit Jokerův charakter a psychiku.

 

Charlize Theron, Zrůda – chudinka krásná Charlize se musela změnit v ošklivou lesbickou vražedkyni. Přibrala více než 15 kg, nosila umělý chrup i čočky. Pro roli musela nastudovat desetiletou korespondenci Aileen.

 

Colin Firth, Králova řeč – oblíbený britský herec připravil několika logopedům včetně své mladší sestry nemalé obtíže. Místo správné výslovnosti chtěl naučit koktat, jak to vyžadovala jeho náročná role. Taktéž si trénoval mimiku lidí, kteří mají s mluvením problémy.

 

Hillary Swank, Kluci nepláčou – herečka se kvůli přípravě na roli proměnila na měsíc v muže. Dokonce si i bandážovala prsa, aby měla mužnější hruď.

 

Will Smith, Štěstí na dosah – Will Smith vedl s opravdovým Chrisem Gardnerem dlouhé rozhovory a o životě bez domova. Také spolupracoval s několika mistry ve skládání Rubikovy kostky, aby se to naučil co nejefektivněji a nejrychleji.

 

Julianne Moore, Pořád jsem to já – vám ve filmu o předčasném Alzheimerovi věrohodně ukáže, jak ztrácet sebe samu. Není to jen tak – scházela se s ženami s předčasnou demencí, s předsedy sdružení pro Alzheimera i s četnými lékaři.

 

5 nejznámějších a nejoblíbenějších českých Youtuberů: Jak se vlastně doopravdy jmenují Teri Blitzen atd.?

Články, které by tě mohly zajímat