Právě vysíláme

Tohle asi část fanoušků pobouří! Bude mít populární záporák z X-Menů jinou barvu pleti?

14. září 2019 10:10
Tohle asi část fanoušků pobouří! Bude mít populární záporák z X-Menů jinou barvu pleti?

O další možné budoucnosti X-Menů toho víme jen málo. Jisté je, že po tom, co Disney odkoupil společnost 21th Century Fox už nebude nic jako dřív.

V březnu letošního roku se oficiálně potvrdil obchod, ve kterém Disney odkoupil studio 21th Century Fox, to znamená samozřejmě změnu i pro projekty, které pod Fox spadaly. Mimo jiné i pro X-Meny. Těm končí dosavadní filmová návaznost se snímky, ve kterých exceloval Hugh Jackman, nebo Jennifer Lawrence.

Postavy tak přejdou pod Marvelu a mají se stát součástí Marvel Cinematic Universa, kde by se měly potkat s Avengers, Strážci Galaxie a dalšími. Není mimochodem bez zajímavosti, že producent Marvelu Kevin Feige našel inspiraci pro smrt Iron Mana právě v x-menovském filmu Logan s Hughem Jackmanem.

Teď se na téma vzájemného propojení světů vyrojila nová spekulace, podle které by populární záporák z X-Menů Magneto by měl mít jinou barvu pleti. Nelogický krok? Ne tak úplně. Magneto je totiž žid, který si prošel koncentračním táborem: tenhle původ pak jeho postavu do značné míry definuje a dává ji motivaci. Pokud by se tak měl potkat s hrdiny Marvelu, šlo by o opravdového staříka. Jak tohle vyřešit? Buďto říct, že mutanti jsou dlouhověcí a dál se tím nezabývat, nebo by mohl Magneto být mladší a zažil by nějakou jinou formu diskriminace. Nabízí se samozřejmě i ta vůči černochům.

Na to, jak studio tenhle problém vyřeší si ale stejně budeme muset ještě pár let počkat.

 

Zdroj: Full Circle Cinema

 

Články, které by tě mohly zajímat