Právě vysíláme

TOM CRUISE chce natáčet akční trhák ve vesmíru! Neuvěřitelný plán potvrdila i NASA

7. května 2020 9:10
TOM CRUISE chce natáčet akční trhák ve vesmíru! Neuvěřitelný plán potvrdila i NASA

Tom Cruise se chce stát prvním hercem, který kdy natočí film ve vesmíru! Hvězda snímku Top Gun prý už jedná s americkou vesmírnou agenturou NASA o možné výpravě na Mezinárodní vesmírnou stanici. Kolik taková sranda stojí?

Odvážný plán

Dovolíme si říci, že Tom Cruise patří k těm odvážnějším hollywoodským hercům. Vzpomeňme si na scénu ve filmu Mission Impossible: Národ grázlů, kde visel na straně vzlétajícího letadla! Mnozí se po takové scéně rozhodnou, že už mají kaskadérských kousků dost. Tom Cruise je ale dělaný z trochu jiného těsta!

 

Americký herec chce natočit akční trhák na Mezinárodní vesmírné stanici. Sedmapadesátiletý herec momentálně jedná z americkou vesmírnou agenturou NASA o tom, že na stanici natočí záběry pro nový film.

Mezinárodní vesmírná stanice

Mezinárodní vesmírná stanice

Největším zádrhelem projektu a zároveň nejevidentnějším je tedy: Jak se filmaři a Tom na Mezinárodní vesmírnou stanici dostanou? NASA totiž momentálně nemá kapacitu na to, aby na známou stanici vyslala posádku: tu má pouze Rusko. V následujících měsících se k tomuto malému seznamu vhodných kandidátů možná přidá i firma SpaceX. Tato společnost chce v budoucnu poskytnout i civilistům možnost cestovat do vesmíru, a to za cenu zhruba 50 milionů amerických dolarů za jeden lístek.

NASA loni odhadla, že pobyt jedné osoby na jednu noc na Mezinárodní vesmírné stanici vyjde zhruba na 33 750 amerických dolarů, což je v přepočtu přes 840 000 Kč! Pokud tedy Cruise se svým týmem chtějí tento projekt zrealizovat, bude je to stát pěkný balík.

Zdroj: CNN, NASA, YouTube, Shutterstock, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat