Právě vysíláme

Tom Cruise o nejnebezpečnější scéně kariéry: „Měl jsem šest vteřin na otevření padáku“

13. května 2021 13:10
Tom Cruise o nejnebezpečnější scéně kariéry: „Měl jsem šest vteřin na otevření padáku“

Tom Cruise se rád vrhá do kaskadérských kousků. V nebezpečné situaci se už ocitl několikrát, nikdy se však nebál tolik jako při natáčení chystaného sedmého dílu Mission: Impossible.

V nebezpečných scénách herce během natáčení většinou zastupují kaskadéři. Najdou však i takoví, kteří je odmítají a do riskantních scén se vrhají sami. A právě do této skupiny patří také Tom Cruise. Ten v minulém roce natáčel v pořadí sedmý díl ze série Mission: Impossible, v němž si vyzkoušel nebezpečný skok na motorce ze skály. A právě tato scéna patřila mezi hercovi nejriskantnější.

„Po odlepení z rampy jsem nevěděl, co se stane. Měl jsem jen šest vteřin na to otevřít padák a nechtěl jsem, aby se mi zamotal do motorky. Pokud by se to stalo, neskončilo by to dobře,“ popsal Cruise.

„Kdyby silně foukalo, odfouklo by mě to z rampy. Problém byla i helikoptéra, která celou věc filmovala. Nechtěl jsem, aby mě trefil nějaký kamínek, zatímco se budu řítit maximální rychlostí,“ doplnil herec, který naštěstí nehodu přežil bez újmy.

Cruise se mimo jiné vyjádřil k momentu, kdy kvůli nedodržení minimálních rozestupů seřval filmový štáb. Kolegům tenkrát dokonce vyhrožoval, že je nechá vyhodit. Jak sám ale nyní připouští, reagoval přehnaně.

O herci se aktuálně píše také v souvislosti se Zlatými glóby, jejichž je trojnásobným držitelem. Všechny sošky se nyní rozhodl podobně jako jeho další kolegové vrátit. Organizace stojící za předáváním cen, je totiž osobnostmi obviňována z rasismu a sexismu. Cruise obdržel dvakrát cenu za Nejlepšího herce a jednou za Nejlepšího vedlejšího herce.

Zdroj: Empire, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat