Právě vysíláme

Tom Felton do nedávna neviděl první díl Harryho Pottera: Při prvním sledování sdílel tajemství ze zákulisí

6. března 2021 14:10
Tom Felton do nedávna neviděl první díl Harryho Pottera: Při prvním sledování sdílel tajemství ze zákulisí

Tom Felton alias Draco Malfoy byl snad posledním člověkem na světě, který neviděl Harryho Pottera a Kámen mudrců, a to ve filmu ztvárnil poměrně zásadní roli.

Tom zhlédl film až nedávno, a to prostřednictvím Peacockovy živé streamovací párty na TikToku.

Herec zahájil stream vysvětlením, že si přeje, aby se se svými hvězdnými kolegy setkávali častěji, a sám sebe označil za „prostředníka“ skupiny. Poukázal na to, že všichni doufají, že se sejdou, aby oslavili nadcházející 20. výročí uvedení filmu nominovaného na Oscara v kinech v listopadu 2001.

„Jedním z důvodů, proč to chci udělat, je to, že mi všichni chybí,“ podělil se Tom. Dodal, že má na Draca krásné vzpomínky a nazval ho „velmi zábavnou postavou, kterou si zahrál.“

Perličky z natáčení

Anglický umělec s fanoušky sdílel spoustu zákulisních tajemství, včetně toho, že se původně ucházel o hlavní roli. Harryho nakonec získal Daniel Radcliff, ale Tom prohlásil, že byl nadšený, že ztvárnil Draca. Vzpomněl si, že konkurzní scéna pro Harryho byla s drakem. Režisér Chris Columbus nahradil draka vejcem, takže herci museli při přednesu svého textu používat svou představivost.

Tom prásknul, že štáb vytvořil „skutečnou“ verzi hůlky každého herce spolu s druhou verzí vyrobenou z pěnové hmoty, což hercům umožnilo bezpečně je nosit během běžících scén.

Hůlky ani další rekvizity z natáčení si s kolegy nechat nemohli, štáb byl prý velmi striktní. Felton ale přiznal, že vyryl své jméno do jedné z lavic.

Podle Toma byla všechna čtyři pohyblivá schodiště fyzicky na scéně a uvedena do pohybu.

Rodina s ním prožívala natáčení, hercův otec ho navštívil na place, kde dostal vynadáno od štábu za focení. Dědečka dokonce obsadili jako komparz. Během famfrpálového zápasu sedí vedle Maggie Smith (profesorka McGonagall).

Můžete se těšit na další historky z natáčení, Tom bude streamovat všech osm dílů Harryho Pottera.

 

Zdroj: Instagram, TikTok

Články, které by tě mohly zajímat